Cristiane Carvalho Guimaraes va escriure al seu perfil de Facebook: "Vinc aquí per acomiadar-me de tots. Moriré ben aviat". La jove brasilera de 17 anys va explicar tenia un deute de 3.000 reals (uns 460 euros) amb un grup de narcotraficants locals. Finalment va morir i els seus assassins, també des del seu compte de Facebook, van compartir la ubicació del seu cadàver.

Una jove prediu el seu assassinat a Facebook

L'assassinat de la menor va tenir lloc el 13 de febrer a Itapiranga, en l'estat brasiler de l'Amazones. Abans, la jove havia explicat a sang freda al seu perfil Facebook que havia acumulat un deute amb gent perillosa i que l'executarien. Després, va explicar, "enviaran la ubicació perquè puguin trobar el meu cos".

Missatge Cristiane / Newsflash

Missatge Cristiane / Newsflash

I així va ser. La policia brasilera va tenir coneixement de la desaparició de Cristiane des del 12 de febrer. L'endemà, en un post al seu perfil de Facebook, els assassins van afirmar haver matat la jove i van revelar la ubicació exacta del cadàver. El missatge anava firmat amb les inicials 'CV', referint-se a la banda criminal 'Comando Vermelho'.

Seguint les coordenades indicades els agents van trobar, desafortunadament, el cos sense vida de Cristiane. La causa de la mort no ha estat divulgada i no se sap si van disparar-la, com ella va predir a través del seu Facebook.

Investiguen l'autoria del crim

Els oficials investigadors ara creuen que el Comando Vermelho en realitat no va tenir res a veure amb la mort de l'adolescent i que el seu veritable assassí va atribuir el crim a la banda criminal a propòsit per enganyar els investigadors.

Cristiane Carvalho Guimaraes / Newsflash

Assassinen a Cristiane Carvalho Guimaraes / Newsflash

També creuen que les publicacions anteriors que suposadament va escriure Cristiane van ser redactades pel seu assassí, recull The Sun. A més, els investigadors no descarten que l'assassinat de la jove es tracti d'un feminicidi i que l'autor hagi volgut fer veure que es tractava d'un deute de drogues.

A falta de conclusions definitives la investigació policial continua.