Un home de 75 anys d’edat i de nacionalitat espanyola ha mort aquest migdia mentre es banyava a la platja dels Muntanyans de Torredembarra.  

Ofegament mortal a Torredembarra

L’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 13:26 hores informant que un home es trobava inconscient fora de l’aigua i que el servei de socorrisme l’estava reanimant. Al lloc s’han desplaçat tres unitats del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) per continuar amb les maniobres de reanimació, tot i que finalment han resultat infructuoses.

La platja dels Muntanyans disposava de servei de vigilància en el moment dels fets i la bandera que hi onejava era la verda.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius de la Policia Local i de la Guardia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Es tracta de la quarta víctima mortal des que va començar la campanya de platges el passat dimarts 15 de juny.

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

A més, alerten: "Si observeu que algú es troba malament o té dificultats per sortir de l’aigua cal avisar urgentment el socorrista o al telèfon 112 per facilitar la seva actuació ràpida. En el bany, cal tenir present sempre les nostres condicions i limitacions físiques i evitar un sobreesforç que ens dificulti la sortida de l’aigua i ens posi en risc".

Consulta l'estat de les platges catalanes aquest estiu 

La temporada de bany a les platges catalanes ja ha començat i les altes temperatures condueixen a un escenari de platja massiu. És l'època ideal -gairebé no hi ha opció- per refrescar-se a l'aigua del litoral de Catalunya. Es calcula que arreu del territori hi ha més de 300 platges vigilades i monitorades per la Generalitat.

Com actuar amb la màxima responsabilitat possible? Des de ElNacional.cat aconsellen: "Abans d'anar a les platges, però, és important consultar l'estat de la bandera i, en el context de pandèmia de la Covid-19, també és rellevant saber si s'han establert limitacions o fins i tot tancaments dels diferents accessos que hi ha. Per disposar d'aquesta informació, pots consultar des d'aquest visor quina és la situació actualitzada de cada platja. Pots fer una cerca per municipi o platja concreta.