Un funcionari de Duanes mor en una persecució de narcos a l'estret de Gibraltar: per causes que encara s'estan investigant, ha tingut un accident amb l'helicòpter i ha caigut al mar.

Persecució contra el narcotràfic a l'estret de Gibraltar

Els fets han passat la matinada del dissabte al diumenge a l'estret de Gibraltar, durant una operació contra el narcotràfic: la víctima mortal i dos treballadors més estaven perseguint uns narcotraficants que anaven en llanxa.

Guardia Civil / Europa Press

Un funcionari mor en caure d'un helicòpter en una persecució contra el narcotràfic / Europa Press

La víctima mortal és un mecànic de Duanes

La persecució s'ha fet amb helicòpter i, en un moment de la persecució, el vehicle ha caigut al mar amb els tres tripulants al seu interior. A conseqüència dels fets, un d'ells ha mort: la víctima mortal és un mecànic de Duanes, segons informa El Mundo.

S'estan investigant les causes de la caiguda de l'helicòpter

Tot i que estan investigant les causes de la caiguda, segons informa Diario Sur, l'helicòpter va començar a perdre altura i va acabar bolcant a l'aigua i els tres tripulants van quedar atrapats. Dos d'ells, el pilot i el copilot, van poder reaccionar ràpidament i van estabilitzar al mecànic, que, desafortunadament, va acabar morint al cap d'una hora.

Operació antidroga

"El nostre sentit condol després de la perduda del nostre company mort en acte de servei en precipitar-se l'helicòpter en el qual viatjava en el transcurs d'una operació antidroga. Desitjant una ràpida recuperació als companys ferits. Els nostres cors amb les seves famílies", expliquen des de Duanes al compte de Twitter.

El funcionari era veí d'Algesires

La víctima mortal és un veí d'Algesires (Cadis) i l'alcalde de la ciutat ha mostrat el seu condol a través del seu compte de Twitter: "Lamentem profundament el que ha passat i en aquest moment d'angoixa traslladem tot el nostre suport cap als funcionaris i l'afecte de la societat".

La Guàrdia Civil, que explica que aquesta nit el narcotràfic a la zona de l'estret de Gibraltar ha estat molt intens i els agents estan intentant esbrinar més detalls per esclarir els fets. S'estan centrant en corroborar si l'helicòpter ha caigut a l'aigua i en recuperar-lo.