Un home de 67 anys, veí de Vilanova i la Geltrú (Garraf) va perdre la vida aquest dimarts mentre feia una excursió als Mallos de Riglos, a Osca. Uns senderistes van avisar als serveis d'emergències 112 SOS Aragó cap a dos quarts de vuit del vespre, quan van veure l'home a terra, convulsionant. Fins al lloc, una senda coneguda com a Caminito del Cielo, es va desplaçar un helicòpter de la Guàrdia Civil amb agents del Grupo de Rescate e Intervención en Montaña (GREIM) que van evacuar el senyor, inconscient, cap a l'heliport de Riglos. 

Al municipi esperava una ambulància medicalitzada amb els sanitaris preparats per a practicar-li les maniobres de reanimació cardiopulmonar pertinents. Malgrat tots els seus esforços, l'excursionista no va poder ser recuperat i, desgraciadament, es va haver de declarar la seva mort. Els serveis funeraris van fer-se càrrec del cos, que van traslladar a l'Institut de Medicina Legal (IML) d'Osca per poder practicar-li l'autòpsia

La Guàrdia Civil ha obert una investigació per a determinar les causes exactes de la mort d'aquesta persona. Els excursionistes que el van trobar van explicar a la Guàrdia Civil que estava amb convulsions molt violentes. L'autòpsia haurà de determinar si va patir un cop de calor o si va fer-se mal al cap, sigui a causa d'una caiguda o un cop amb una pedra despresa. 

Els Bombers de la Generalitat rescaten tres persones al Pallars Sobirà

A tres quarts de tres de la tarda d'aquest dilluns, els serveis d'emergències van rebre una alerta per part de tres excursionistes que s'havien quedat atrapades al coll de Guiló, a Alins (Pallars Sobirà), després d'accidentar-se en relliscar per una congesta de neu. Dues d'elles van patir ferides i van ser evacuades pels efectius del Grup de Recolzament d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat i les van traslladar en helicòpter fins a l'Hospital de Tremp. La tercera persona en va sortir il·lesa. 

rescat coll de guiló
Operatiu de rescat al coll de Guiló / Bombers de la Generalitat.