Una dona mor dies després de rebre un trasplantament de pulmons a Michigan, Estats Units, que van resultar estar contagiats amb coronavirus.

Mor una dona americana per un trasplantament de pulmons

La donant va ser una dona que va morir a conseqüència d'una lesió cerebral greu en un accident de trànsit. Els seus pulmons van ser trasplantats a una altra dona que patia una malaltia pulmonar obstructiva crònica.

Per poder dur a terme la intervenció quirúrgica, es van prendre mostres tant a la donant com a la receptora dels pulmons i les dues van donar negatiu en Covid-19.

Si hi hagués hagut indicis que estaven infectades, no s'hauria pogut realitzar, com recull el doctor Daniel Kaul, coautor d'un informe sobre el cas publicat a l'American Journal of Transplantation.

No obstant això, tres dies després la pacient trasplantada va començar a registrar símptomes del coronavirus: dificultat per respirar, febre i pressió arterial baixa. La seva salut va començar a empitjorar i es va confirmar el diagnòstic de Covid-19.

Primer cas de contagi de la Covid-19 a través d'òrgans trasplantats

A l'haver estat un trasplantament tan recent, els metges van sospitar de l'origen d'aquesta infecció i van tornar a analitzar les proves de la donant, que efectivament eren negatives.

A més, van revisar el seu historial i no havia passat la malaltia ni estat en contacte amb ningú de risc.

La sorpresa va arribar quan en analitzar una mostra del líquid dels seus pulmons van obtenir un resultat positiu en coronavirus.

El pronòstic es va confirmar quan només quatre dies després del trasplantament el cirurgià que havia manipulat els pulmons també va donar positiu.

Operacion Urgencia

L'examen genètic va demostrar que la donant havia infectat a la dona trasplantada i al cirurgià. Aquest últim es va recuperar de la malaltia, però la dona va desenvolupar una fallada multiorgànica i finalment va morir.

Així ho recull Kaiser Health News, una organització que parla de temes de salut als Estats Units, on asseguren que podria ser el primer cas comprovat al país de transmissió del coronavirus a través d'un trasplantament d'òrgans.