El director de cinema iranià Babak Khorramdin ha estat brutalment assassinat pels seus pares després d'una discussió per la seva solteria. L'home va ser anestesiat, apunyalat i esquarterat pels seus pares i les restes del seu cos van ser trobades en bosses d'escombraries diumenge passat a prop de Teheran, la capital del país.

Assassinen brutalment el seu fill per la seva solteria

Babak, de 47 anys, vivia a Londres i havia tornat a l'Iran a impartir classes. Allà va tenir una discussió amb els seus pares pel seu estat civil -solter- que va acabar en tragèdia. Els progenitors van anestesiar, van apunyalar i van esquarterar el seu fill.

La investigació continua oberta, però segons el Tribunal Penal de Teheran, el progenitor ja hauria reconegut haver assassinat el seu fill i haver llençat les seves restes a les escombraries posteriorment. Ambdós -mare i pare- han estat detinguts per l'homicidi.

Babak Khorramdin / Cedida

Babak Khorramdin / Cedida

A més, les últimes informacions revelen que els pares també haurien confessat haver assassinat el seu gendre i la seva filla fa anys.

Jason Brodsky, analista de l'Orient Mitjà i editor d'Iran International TV, ha lamentat: "Crec que l'horrible mort de Babak Khorramdin és només l'últim exemple d'un llarg patró de violència domèstica que vivim a l'Iran".

Crims d'honor

Aquest assassinat de Babak Khorramdin en mans dels seus pares suposa un nou cas de violència domèstica i contra els menors a l'Iran, una cosa que en efecte suposa un problema molt habitual al país i que sembla lluny de solucionar-se. Aquest tipus d'actes es denominen crims d'honor.

Jason Brodsky afegeix que "malgrat que el 2020 es va aprovar una llei de protecció de la infantesa a l'Iran, els crims d'honor i la violència domèstica continuen de forma més generalitzada, i aquest és un àmbit que la comunitat internacional ha d'abordar".

Babak va estudiar a la Facultat de Belles Arts de la Universitat de Teheran el 2009 i va fer un màster en cinema. Després d'això es va mudar a Londres per continuar els seus estudis audiovisuals per després tornar a l'Iran amb la idea d'ensenyar cinema.