Catherine Boone, de 49 anys i natural d'Oregon (Estats Units), va passar els seus últims dies al carrer. L'estat la buscava incansablement per lliurar-li una fortuna d'uns 730.000 euros (884.000 dòlars) que havia heretat.

La fortuna que li va deixar la seva mare

Catherine, apodada Cathy pels seus amics, va morir als 49 anys de complicacions respiratòries. Després d'un temps entre refugis per a gent sense llar i els carrers de la ciutat d'Astoria, la dona va morir sense assabentar-se de l'herència que l'estat d'Oregon li guardava.

Catherine Boone / Cedida

Catherine Boone / Cedida

La història ha sortit ara a la llum després que el seu pare concedís una entrevista a KGW8. La protagonista tenia un historial de problemes de salut mental i abús de drogues. Durant anys va viure amb la seva mare fins a la mort de la progenitora el 2016. Va ser llavors quan va tornar a caure en el consum de narcòtics, va dir el seu pare, Jack Spithill. En el seu dol, Cathy mai no es va assabentar -o no va voler cobrar- de la fortuna que la seva mare li havia heretat.

"Simplement no té cap sentit per a mi. Aquests diners eren allà, i ella necessitava ajuda", va lamentar Jack Spithill. Sobre la situació d'indigència que enfrontava la dona, el familiar va comentar: "Ho atribueixo gairebé tot a les drogues, però crec que ella també tenia alguns problemes de salut mental i la combinació d'ambdós no li va funcionar gaire bé".

Busquen un receptor amb dret

La seva família va provar de donar amb ella per tractar el tema de l'herència, a través de les xarxes socials, el diari local i fins i tot amb un investigador privat, però tot esforç va ser en va. Tampoc no van trobar els altres dos fills biològics.

Catherine Boone / Cedida

Catherine Boone i el seu pare / Cedida

Així doncs, el juliol de 2019 un jutge va ordenar que els 884.407 dòlars que li corresponien fossin enviats al Departament de Terres d'Oregon, encarregat de gestionar els diners no reclamats en cas que els hereus no siguin localitzats o rebutgin el pagament. L'organisme va rebre els actius el juliol de 2019, sis mesos abans de la mort de Cathy. Ara s'encarregarà d'identificar les persones que tinguin dret a rebre els diners.

El pare de Cathy va valorar de forma crítica que ni el sistema judicial ni la Policia no intervinguessin perquè la seva filla pogués refer la seva vida. "Hi ha d'haver més persones per allà, més com ella". També va fer autocrítica entre llàgrimes: "Crec que la meva incapacitat per reconèixer els seus problemes de salut mental va afectar-la. Em vaig donar per vençut amb ella a causa de les drogues i no hauria d'haver-ho fet".