L'Adrian és un home d'Anglaterra que ha mort per culpa del coronavirus: tot i que no estava infectat, era un pacient amb càncer a qui van ajornar una operació molt important per culpa del col·lapse sanitari i que, mesos més tard, ha acabat morint.

Mor Adrian Rogers

El Regne Unit està de dol per la mort d'Adrian Rogers, un home de Retford, un municipi d'Anglaterra. Tot va començar el juliol del 2018 quan, amb 44 anys, li van diagnosticar càncer de còlon.

Al cap de dos anys, el càncer li va fer metàstasi al fetge i, per aquest mateix motiu, va començar una quimioteràpia que li va aconseguir reduir la grandària dels tumors. Els metges, al febrer de l'any passat, en veure que els tumors s'havien fet més petits, li van dir que el podrien operar per extirpar-los, informa YorkshireLive.

Operació ajornada per culpa la Covid

Els doctors li van dir que cap al mes de març o abril del 2020 l'operarien, però va esclatar la pandèmia del coronavirus i li van ajornar l'operació. Durant aquests mesos, els tumors no només es van fer més grans, sinó que es van multiplicar i li van fer metàstasi a altres parts del cos.

 
UCI Covid / Wikimedia Commons

L'Adrian Rogers era un malalt de càncer que va morir per culpa del col·lapse sanitari: li van ajornar una important operació per la Covid-19 / Wikimedia Commons

Campanya de donacions pel tractament

Amanda Rogers, la dona de l'Adrian, desesperada, va iniciar una campanya de donacions per aconseguir diners per pagar el tractament del seu marit: un tractament que s'havia de complementar amb la quimioteràpia, que els costava ni més ni menys que 684 euros diaris. Aquesta campanya es va fer viral al Regne Unit i van aconseguir recaptar més de 37.000 euros pel tractament, que consistia a fer els tumors més petits per tal de ser operats.

Va morir a finals de febrer

No obstant això, després d'anys lluitant contra aquesta malaltia, l'Adrian Rogers va acabar morint a finals de febrer a causa del càncer i, tres setmanes més tard, l'Amanda ha donat la tràgica notícia i ha agraït a tothom la solidaritat. També ha aprofitat l'ocasió per explicar que la Covid-19 no només mata els infectats, sinó que també ho fa amb les persones que es troben a la situació del seu marit.