Un càmera de TVE ha mort mentre feia submarinisme a la localitat de Motril (Granada) per a poder gravar imatges del fons marí per un documental que s'està preparant. Els fets van tenir lloc aquest dimecres, al voltant d'un quart de quatre de la tarda, entre les platges de la Rijana i Calahonda, mentre estava acompanyat per l'equip de gravació del reportatge, en el qual també participa l'Institut Oceanogràfic. El reporter, d'uns 55 anys, estava a uns vuit metres de profunditat quan de cop i volta es va començar a trobar malament.

Testimonis dels fets van alertar el centre coordinador d'emergències 112 per alertar-los que hi havia un submarinista que necessitava assistència sanitària a uns cinc quilòmetres de la costa. El càmera va ser pujat a bord d'una embarcació i transportat fins a la platja, on els serveis sanitaris van estar durant 50 minuts practicant-li maniobres de reanimació a la sorra. Tot i els esforços, però, no van tenir èxit i només van poder certificar la seva defunció. El cos sense vida del reporter va ser traslladat a l'Institut Anatòmic Forense per tal de practicar-li l'autòpsia i poder determinar les causes de la mort. La Policia Nacional s'ha fet càrrec de la investigació dels fets.

Un càmera amb més de 30 anys d'experiència

El càmera que ha perdut la vida mentre gravava imatges del fons marí a Granada per un documental és Vicente Gil Díaz, tal com han anunciat des de RTVE. Feia més de 30 anys que treballava com a reporter gràfic per a la cadena pública i havia cobert conflictes bèl·lics com les guerres d'Ucraïna o Gaza. Des de TVE han enviat el condol als seus amics i familiars, mentre que alguns programes on treballava com Informe Semanal, En Portada o Telediario l'han recordat i s'han acomiadat d'ell a través de les xarxes socials.