Un bomber de 44 anys ha mort en l'incendi forestal de Sierra Bermeja, Màlaga, que ja ha cremat gairebé 4.000 hectàrees i ha obligat a desallotjar més de mil persones.

Mor un bomber en Serra Vermella

Aquest dijous, en l'incendi forestal de Sierra Bermeja, que ja ha arrasat més de 3.500 hectàrees de massa forestal i pastures, i que afecta la província de Màlaga, concretament als municipis d'Estepona, Benahavís, Jubrique i Genalguacil, un bomber va morir entre les flames.

Incendi Serra Vermella / EFE

Incendi Serra Vermella / EFE

C.M.H., de 44 anys, pertanyia al dispositiu del Pla andalús contra incendis forestals Infoca, venia des d'Almeria, d'on és originari, i feia sis campanyes que participava en aquest tipus de feines contra el foc, una llarga experiència.

Atrapat al foc

Segons les primeres informacions, que es confirmaran amb la investigació que ja s'ha iniciat, l'home es va veure atrapat pel foc quan intentava frenar l'avanç de les flames amb els seus companys.

El mort formava part d'un operatiu de més de 400 persones que continuen treballant en les tasques d'extinció, coordinació i protecció a la població. D'elles, 300 s'enquadren al dispositiu d'Extinció del Pla Infoca.

Incendi Serra Vermella / EFE

Incendi Serra Vermella / EFE

Aquest incendi forestal, que continua actiu i descontrolat, fa ja dos dies que roman actiu i ja ha forçat l'evacuació de prop de 1.000 persones de forma preventiva. Una de les principals dificultats per extingir-lo és el fort vent, de fins a 50 quilòmetres per hora, que canvia contínuament de llevant a ponent i viceversa.

Més de 3.000 hectàrees i mil de desallotjats

De fet, l'aire complicava ahir durant tot el dia les tasques per sufocar l'incendi, que continua arrasant el paratge natural i posant en perill les poblacions properes, que de moment no han patit danys.

Paral·lelament a les tasques d'extinció, s'ha iniciat una investigació per esbrinar les causes del foc, que va començar amb dos focus localitzats a Genalguacil, encara que les flames estan afectant també les localitats de Jubrique, Benahavís i Estepona.

Un foc "molt complicat" i "molt perillós"

També s'investiguen les circumstàncies de la mort del bomber, a qui les xarxes socials retien homenatge, així com organismes oficials.

La consellera de Desenvolupament Sostenible de la Junta d'Andalusia, Carmen Crespo, va ser l'encarregada de confirmar la mort, per després traslladar el condol a la seva família i anunciar l'inici de la investigació sobre l'incendi.

Incendi Serra Vermella / EFE

Incendi Serra Vermella / EFE

Si ha estat intencionat, fet que encara s'haurà de demostrar, Crespo va assegurar que "espera que caigui tot el pes de la llei" sobre el responsable.

També ha destacat el dolor entre els companys del mort i ha assegurat que els efectius continuen lluitant contra un foc "molt complicat" i "molt perillós". Fins i tot diversos bombers asseguraven que "no havien vist flames semblants fa molt temps".

Ha conclòs que el bomber ha mort "en acte de servei pels andalusos" i considera que se li deu un reconeixement públic.