Un home de 86 anys ha mort ofegat aquest migdia a la Platja Llarga de Tarragona, a la comarca del Tarragonès.

Mor ofegat un home a la Platja Llarga de Tarragona

Aquest matí, a tres quarts de dotze, el telèfon d’emergències 112 ha rebut una trucada.

Una persona alertava que un home gran estava sent reanimat a la sorra de la Platja Llarga de Tarragona.

Per atendre la incidència, s'han activat  tres unitats terrestres del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), que s'han desplaçat fins al lloc dels fets.

Fins al lloc també s’han traslladat cinc patrulles dels Mossos d’Esquadra, efectius de la Guàrdia Urbana de Tarragona i de la Guàrdia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Bandera verda i servei de socorrisme actiu

Segons han explicat els testimonis a Protecció Civil, l'home havia estat rescatat de l'aigua pels socorristes de la platja, on també onejava la bandera verda.

Platja Llarga / tarragonaturisme.cat

Platja Llarga / tarragonaturisme.cat

Aquest avi, de nacionalitat espanyola, es tracta de la desena víctima mortal ofegada a les platges catalanes des que va començar la campanya d'estiu el passat 15 de juny

Protecció Civil de la Generalitat insisteix en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.

Mor un home a la platja d'Empuriabrava

La novena víctima va morir ahir, diumenge 18 de juliol, al matí. Es tractava d'un home de 70 anys d’edat i nacionalitat francesa, que va morir a la platja d'Empuriabrava, a la localitat de Castelló d'Empúries, a l'Alt Empordà.

Platja d'Empuriabrava / Valras-Plage & Sorède

Platja d'Empuriabrava / Valras-Plage & Sorède

L’avís al telèfon d’emergències 112 es va rebre a un quart de dotze del migdia, quan una trucada va alertar que un home es trobava malament i havia caigut inconscient quan entrava a l'aigua. 

Immediatament, el servei de socorrisme va iniciar les maniobres de reanimació fins a l'arribada del SEM, que va activar dues unitats terrestres i un helicòpter medicalitzat.

Víctimes d'edat avançada

En arribar, van fer el relleu de la reanimació, sense èxit, i van certificar la mort de l'home.

També s'hi van traslladar quatre patrulles de la Policia Local de Castelló d’Empúries i efectius de la Guàrdia Civil que, com a Tarragona, van quedar a càrrec de les diligències.

Guàrdia Civil / Servei Marítim

Guàrdia Civil / Arxiu Servei Marítim

Aquestes últimes víctimes, d'edat avançada, mostren la importància de tenir especial cura amb la gent gran, que és més propensa a patir cops de calor i a protagonitzar incidents com aquests ofegaments.