Les eines digitals han fet que pràcticament qualsevol pugui expressar la seva opinió a través de xarxes socials o altres plataformes. És el cas del popular portal TripAdvisor, que serveix per puntuar i opinar les experiències dels usuaris en restaurants.

Los Montes de Galícia és el restaurant més ben valorat pels usuaris de TripAdvisor a Madrid, té el primer lloc dels 10.426 establiments que estan registrats en la capital espanyola. Ha estat puntuat per prop de 9.600 persones i té una mitjana de 5 estrelles sobre 5.

Es tracta d'un local que s'especialitza en la cuina espanyola i mediterrània. El seu preu mitjà per comensal és d'entre 50 i 80 euros. Està situat al carrer Azcona, al barri de Salamanca, molt a prop de la parada de metro de Diego de León.

El portal TripAdvisor va incloure Los Montes de Galícia entre els 584 millors restaurants del món el 2019, en aquesta mateixa selecció hi havia 19 establiments espanyols. Cataloguen el millor restaurant de Madrid en la categoria de 'casual'.

Les poques crítiques negatives del restaurant

L'establiment de Los Montes de Galícia està molt ben valorat. L'han qualificat gairebé 9.600 persones i les crítiques negatives són escasses, 7 el qualifiquen de 'pèssim' i 32 de 'dolent'. El que contrasta amb l'opinió de 6.268 persones que creuen que és 'excel·lent'.

L'usuari RamonyEva va puntuar de forma negativa el restaurant, el va qualificar de 'dolent' i es va queixar dels elevats preus i de les racions: "El preu és excessiu tant per a la quantitat com per a la qualitat, no són plats abundants, si fora la meitat de preu estaria bé, la presentació és bona i la qualitat també, però és car per al que posen, et quedes amb gana".

Coment Tripadvisor

Crítica de RamonyEva / TripAdvisor

José, propietari de Los Montes de Galícia, no va dubtar a respondre amb molt bona educació aquesta crítica, lamentant la mala experiència del comensal: "Acceptem amb humilitat la seva puntuació. Malgrat que ens agrada que la qualitat dels plats hagi estat del seu grat, lamentem que s'hagin quedat amb gana al nostre restaurant. Es pot dir que el preu està taxat partint del seu preu al mercat, ja que la qualitat que seleccionem és la de més alt nivell per preparar les elaboracions. Dit això, ens encantaria que poguessin tornar perquè la seva percepció sobre Los Montes de Galícia pugui canviar en sentit contrari".

No és l'única crítica negativa que ha rebut el restaurant recentment, l'usuari Mflgm va publicar fa dues setmanes la seva opinió i també es va queixar dels elevats preus de l'establiment: "¿140 € per a dos? Bastant bàsics de sabor tots els plats. Ració de steak tartar: el venen amb patates suflé i en arribar a la taula i preguntar-hi et diuen que des que van canviar de cuiner ja no es fan. Això sí, et cobren el mateix. La preparació no és davant del client i no el treuen fred. (Gairebé 38€). Ja havia anat i volia donar-li una segona oportunitat, però em va semblar un robatori".

Les crítiques positives abunden

És un restaurant prestigiós i la immensa majoria dels usuaris de TripAdvisor creuen que l'experiència gastronòmica en Los Montes de Galícia és molt positiva. És el cas de MarinaComes, que creu que no te'l pots perdre en l'opinió que va penjar fa uns mesos: "Per fi hem pogut provar el menú degustació d'aquest famós restaurant gallec i ha superat les expectatives. Matèria primera de primeríssima qualitat amb una excel·lent atenció del personal que completa l'experiència. El preu del menú és de 68 euros amb IVA incloent entrants, plat principal, vins de primera qualitat, postres i licors. Recomanaria la lasanya de lluç i el llom baix, simplement espectaculars Tornarem!".

Les Muntanyes Galícia Twitter 2

Plats de Los Montes de Galícia / TripAdvisor

També en Germán té bones paraules pel restaurant, va decidir celebrar el seu aniversari al restaurant: "Un nivell gastronòmic excel·lent, lloc tranquil i agradable, l'atenció és insuperable des que entres i t'atén l'Antony, seguint pels cambrers a nosaltres ens va atendre el Pedro i és atentíssim i molt agradable, és un lloc altament recomanable, qualitat-preu molt bé".