Fa gairebé un any que el Melillero va intentar assassinar la seva exparella i una amiga seva ruixant-les amb àcid sulfúric a Cártama (Màlaga). A ElCaso.cat hem fet un recull de les dades més importants d'aquesta investigació gairebé 365 després. 

José Arcadio intenta assassinar la seva ex i una amiga seva a Cártama

Els fets van passar fa gairebé un any, el 12 de gener del 2021, a Cártama, un municipi a prop de Málaga. José Arcadio, conegut popularment com 'El Melillero', va atacar brutalment la seva exparella i una amiga seva intentant-les assassinar.

El Melillero maltractava la Sandra i no va acceptar la ruptura

Tot va començar perquè la Sandra, una de les víctimes, va decidir deixar-lo, ja que ell la maltractava físicament i tenia un comportament molt obsessiu amb ella, però el Melillero, mogut per la seva agressivitat masclista, no ho va acceptar mai. Per aquest mateix motiu, va decidir idear un pla per matar-la. Per fer-ho, va contactar amb una altra persona i li va demanar que l'assassinés ruixant-la amb àcid sulfúric.

Es tractava d'un pla ideat al detall. Quan la Sandra, la seva exparella, estava a l'interior del cotxe amb la Cristina, una amiga seva, el Melillero es va posar just al costat del vehicle i li va demanar que baixés la finestreta.

Les va ruixar amb àcid i van ingressar a l'UCI amb un pronòstic crític

Va ser en aquell moment quan un dels còmplices del Melillero les va ruixar amb l'àcid, deixant-les greument ferides. Totes dues van ingressar a l'hospital amb un pronòstic crític: la Cristina tenia el 20% del seu cos cremat i la Sandra, la meitat, motiu pel qual van estar molt de temps a l'UCI.

Tot i que en un principi les investigacions policials apuntaven que José Arcadio era l'únic responsable del cas, més tard van descobrir que no havia actuat sol i que hi havia més còmplices. Tots dos han ingressat a la presó de manera provisional i sense fiança acusats d'un delicte de temptativa d'assassinat. 

Sandra Melillero / Archivo

Fa gairebé un any que el Melillero va intentar assassinar la seva ex i una amiga a Cártama (Málaga): ell i els seus còmplices han ingressat a presó de manera provisional per un delicte de temptativa d'assassinat / Arxiu

"Et destrossaré aquesta cara tan bonica que tens"​

El Melillero és un home molt perillós amb una gran quantitat d'antecedents policials que va aconseguir escapar i refugiar-se després dels fets. De fet, va amenaçar a la seva exparella dient-li "et destrossaré aquesta cara tan bonica que tens", unes amenaces que va acabar complint. De fet, segons explica la seva exparella, mentre ella agonitzava de dolor, ell se'n en reia i la volia matar i destruir físicament perquè ningú més es fixés en ella.

Delicte de temptativa d'assassinat

Gairebé un any després, encara no s'ha celebrat el judici i la investigació segueix oberta, però tot apunta que tant el Melillero com els seus còmplices passaran una bona temporada a presó per un presumpte delicte de temptativa d'assassinat.