Sanitat demana no consumir un medicament il·legal extremadament perillós per la salut que està en venda, ja que una persona ha mort a causa del seu consum.

L'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris (AEMPS) adverteix dels riscos del consum del producte que es fa servir per aprimar, davant l'aparició d'un cas en el qual s'ha produït un efecte advers greu que ha acabat amb la mort d'un consumidor d'aquest medicament il·legal.

Producte aprimant LI DA DAIDAIHUA

El medicament il·legal està en un producte aprimant anomenat LI DA DAIDAIHUA, en venda a diferents pàgines web i que és molt perillós per la salut, ja que té un component no declarat en el seu etiquetatge: la sibutramina.

 LI DA DAIDAIHUA / AEMPS

Sanitat demana no consumir LI DA DAIDAIHUA, un producte aprimant que conté un medicament il·legal molt perillós per la salut / AEMPS

La sibutramina és un medicament que s'utilitza per tractar pacients amb obesitat i que no es pot comercialitzar, ja que pot provocar problemes cardíacs molt greus. De fet, des de fa anys, és un fàrmac prohibit a la Unió Europea.

La sibutramina és un medicament il·legal

Per aquest mateix motiu, està completament prohibida la venda de qualsevol producte amb sibutramina. No obstant això, LI DA DAIDAIHUA, tot i que es ven com si fos un producte "natural" a base de plantes, conté aquest perillós medicament.

Des de l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris demanen a tothom no consumir aquest producte, ja que té conseqüències fatals per la salut. També han aprofitat l'ocasió per explicar que estan treballant per aconseguir tancar les pàgines web on es comercialitza el producte aprimant.