Culpables. La parella acusada d'assassinar a Edu Colmena l'any 2018 han estat declarats culpables pel jurat popular. Aquest dimecres s'ha llegit el veredicte. Pedro Santiago i Olga Buendía, els dos acusats, mantenien disputes amb l'home assassinat i el van assassinar de tres trets a boca de canó el vespre del 22 de desembre, a la placeta de Baró de Viver, a Barcelona, on vivien tots. La Fiscalia demanava 27 anys de presó. Amb el veredicte fet públic, ara el jutge haurà de decidir els anys que hauran de pagar per aquest assassinat.

En el seu veredicte, llegit aquesta tarda a l'Audiència de Barcelona, el jurat popular ha declarat per unanimitat dels seus nou membres culpables als dos acusats pels delictes d'assassinat amb traïdoria i tinença il·lícita d'armes.

Entre els dos el van matar: ell va disparar

D'aquesta manera, el jurat ha avalat la tesi exposada per la Fiscalia durant el judici segons la qual el matrimoni, de "comú acord", va ser anar a trobar el seu veí amb "l'ànim de posar fi a la seva vida". L'home el va disparar tres cops i la dona l'animava, cridant "mata'l".

Eduardo Colmena

Acte de record per Edu Colmena, al barri de Baró de Viver / ElCaso.cat

Entre els acusats i la víctima existia una mala relació des de feia anys, i l'home assassinat havia interposat múltiples denúncies contra el matrimoni i altres membres de la seva família.

Ja estava amenaçat de mort

L'última d'aquestes denúncies la va presentar, precisament, el dia anterior al seu assassinat, i posava en coneixement dels Mossos d'Esquadra les "amenaces" que estava rebent de l'acusat, que deia que el mataria.

La parella es va amagar a casa d'uns familiars, també d'ètnia gitana, com ells dos, i van ser detinguts, en una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i de la Guàrdia Civil a Almeria. Des de llavors que estan a la presó, on ara s'hi hauran de quedar diversos anys més, després de ser considerats culpables de l'assassinat.