Commoció a l'Alfàs del Pi, Alacant, per l'assassinat de la Rocío a mans de la seva parella. El crim es va produir la matinada de diumenge a dilluns, però no va ser fins aquest dimarts, cap a les dues del migdia, quan la van trobar morta a casa seva amb diverses ganivetades al coll. Des del primer moment els investigadors van tenir clar que es tractava d'un crim masclista i van començar a buscar la seva parella, un home de 52 anys, com a presumpte autor. Finalment, cap a dos quarts d'una de la matinada d'aquest divendres, hores després de la troballa del cos i dos dies després de l'homicidi, ha estat detingut en un prostíbul a la localitat de Cox.

Havia anat a denunciar-lo a la Guàrdia Civil el dia anterior

El dia anterior a la seva mort, la Rocío havia anat a denunciar els maltractaments que patia a la Guàrdia Civil. Ho va fer, però, contra la seva voluntat. Van ser els seus veïns, juntament amb agents de la Policia Local, els qui la van portar perquè ho fes. Per això, quan va arribar a la caserna, es va negar a formalitzar la denúncia. Tot i això, des del cos armat van activar el protocol corresponent i van estar en contacte amb ella de manera permanent durant hores. Quan ella va deixar de respondre, van saltar totes les alarmes i en anar a buscar-la a casa seva la van trobar morta.

La Rocío, de 44 anys, era natural d'Algesires (Cadis), però actualment vivia a l'Alfàs del Pi amb la seva parella, també de nacionalitat espanyola. Tots dos, tal com han detallat les autoritats, tenien denúncies prèvies al sistema Viogen de relacions anteriors. La víctima amb el pare de les seves dues filles, que després de separar-se es van quedar a viure amb ell a Benidorm. El presumpte homicida amb la seva exdona, amb qui també tenia dos fills.

L'Alfàs del Pi, commocionat

La petita població de l'Alfàs del Pi, un municipi costaner de 20.000 habitants entre Benidorm i Altea, està commocionat per aquest crim masclista. Des de l'Ajuntament s'han decretat tres dies de dol i aquest dimecres al matí s'ha convocat una concentració a les portes del consistori com una mostra de rebuig i condemna de l'assassinat i de la violència de gènere. L'acte, en el qual s'hi han fet cinc minuts de silenci en record de la Rocío, ha comptat amb centenars de veïns de la localitat.

concentracio crim masclista alfas morell efe
Centenars de veïns s'han ajuntat a l'Alfàs del Pi per denunciar l'assassinat de la Rocío a mans de la seva parella. | Morell / EFE