Un home mata un jove, empleat d'una gasolinera, que no el va voler atendre per no portar la mascareta a l'interior de l'establiment, a la localitat alemanya d'Idar-Oberstein, a la regió de Renània-Palatinat.

Mata a l'empleat d'una gasolinera

Tot va passar dissabte en una gasolinera de la localitat d'Idar-Oberstein, a l'oest d'Alemanya. Un home de 49 anys va entrar a l'establiment amb la intenció de comprar un paquet de cerveses, però no portava la mascareta obligatòria en llocs tancats com a mesura de prevenció contra la covid.

Quan va anar a pagar, l'empleat, de 20 anys, es va negar a cobrar-li, advertint-lo que era necessari que la portés posada.

Llavors l'home se'n va anar, deixant les seves cerveses al taulell, i va tornar una hora i mitja després. Aquesta vegada sí que portava mascareta, però, en passar per davant del jove, se la va treure per provocar.

Trets per no voler-li cobrar unes cerveses

El treballador li va dir de nou que se la posés correctament, i l'assassí va treure una pistola de la butxaca i va disparar el jove, un estudiant de 20 anys, matant-lo en l'acte, segons la policia.

Els cossos de seguretat van difondre la imatge de l'assassí per poder localitzar-lo. Però no va fer falta, ja que el sospitós, de 49 anys, es va presentar a la comissaria local l'endemà.

Policia Alemanya

Vehicle policial alemany / Arxiu

L'acusat va dir als agents que se sentia "acorralat" per les mesures contra la pandèmia, que percebia com una "creixent violació dels seus drets" i que no veia "cap altra sortida", tal com informava aquest dilluns el fiscal Kai Fuhrmann.

No portava mascareta: possible vincle amb un moviment radical

Després de la seva confessió, en la qual també va admetre que no havia respectat les normes, va ser posat sota custòdia, segons va anunciar dilluns a la nit la policia local de Renània-Palatinat en un comunicat, informa l'agència Afp.

Màscara / Wikimedia Commons

Màscara / Wikimedia Commons

Després del seu arrest, els investigadors van escorcollar el seu pis, on van trobar l'arma homicida, així com altres armes de foc i munició.

Encara que la policia no ho ha confirmat, se sospita que l'assassí es considera membre del moviment Querdenker -lliurepensadors-, radicalitzat contra les mesures sanitàries a Alemanya.

Els 'Querdenker' o lliurepensadors

De fet, la intel·ligència nacional del país va anunciar a l'abril que posava sota vigilància els membres d'aquest grup per ser sospitosos de tenir vincles amb l'extrema dreta.

L'alcalde d'Idar-Oberstein, Frank Frühauf, ho va denunciar com un acte "terrible" i els veïns van dipositar flors i espelmes davant la gasolinera.