Brutal assassinat a Mòdena, a Itàlia. Un home, de 48 anys i nacionalitat italiana, va anar fins a la comissaria dels carabiners -la policia militaritzada italiana- amb una furgoneta, va parar i va entrar a l'edifici. Els agents el van rebre i l'individu els hi va demanar que l'acompanyessin a la furgoneta, va obrir el maleter i van observar que transportava un cadàver. Immediatament va quedar detingut, mentre els policies inspeccionaven el vehicle en el qual poc després van confirmar que era el cos sense vida de la dona de l'arrestat.

El cadàver que es trobava al maleter de la furgoneta tenia el cap cobert amb una bossa que amagava un cinturó i un cable elèctric que li envoltaven el coll. Els fets, en presentar-se a la comissaria de Mòdena, van tenir lloc aquest dimarts de matinada. Els carabiners van detenir el suposat assassí immediatament després de mostrar el cadàver als agents i es troba a presó preventiva a l'espera de passar a disposició judicial. La qüestió ara és conèixer qui era la víctima i com es va cometre aquest crim masclista a Itàlia.

La víctima havia demanat la custòdia dels fills

La víctima era una dona de nacionalitat italiana però d'origen rus. Havia demanat la custòdia dels dos fills de la parella davant d'un Jutjat d'Innsbruck, a Àustria, que se li va concedir el maig de 2023. El tribunal també va atorgar el pare dels menors d'edat, el suposat assassí, el dret de visita dels seus fills, segons l'escrit de la Fiscalia citat per diversos mitjans locals aquest dimarts. L'home, no obstant això, va impugnar la decisió del tribunal austríac davant de la justícia italiana i un tribunal de Mòdena va considerar que no havia de prendre mesures urgents, però va assumir el cas per dilucidar sobre la jurisdicció del mateix.

El detingut va denunciar el febrer d'aquest any l'assassinada davant del mateix jutjat d'Innsbruck per obtenir la custòdia exclusiva dels dos menors. Aquest procés judicial sembla, en aquests moments, la principal motivació de l'home per acabar amb la vida de la dona, tot i que ja s'ha obert una investigació sobre això i el suposat assassí es troba a presó preventiva a l'espera de passar a disposició judicial.