Dues turistes angleses de 49 anys van patir l'atac d'uns gossos mentre feien una excursió aquest dilluns a la zona de la Pleta del Prat de Tavascan, al terme municipal de Lladorre (Pallars Sobirà). Els animals, uns mastins, estaven guardant un ramat d'ovelles que pasturaven en un camp proper, i per motius que encara es desconeixen, van atacar les dues dones, mossegant una d'elles a la cama. Efectius del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) dels Bombers de la Generalitat van desplaçar-se fins on es trobaven les excursionistes, i les van evacuar en helicòpter. 

L'avís de l'incident va arribar poc després d'un quart de tres de la tarda, informant que hi havia dues dones acorralades per uns mastins prop del refugi de la Pleta del Prat. De fet, van ser els propietaris del refugi, on a més s'allotjaven les dues dones, els qui van fer la primera trucada avisant dels fets. Pocs minuts després, una de les turistes també va aconseguir posar-se en contacte amb els serveis d'emergències, que van activar un helicòpter del GRAE. Amb els bombers hi anava també un equip del servei sanitari, ja que una de les víctimes va informar que la seva companya tenia mossegades a la cama. 

Espanten els gossos amb l'helicòpter 

Els Bombers van arribar ràpidament al lloc de l'incident, i van poder comprovar que els gossos estaven assetjant les dones, amb una actitud molt agressiva cap a elles. Per fer-los marxar van apropar-se amb l'helicòpter, i el soroll de l'aparell va fer que els mastins marxessin, espantats. 

Llavors van poder atendre les dues dones, que estaven visiblement nervioses, una d'elles amb una ferida sagnant a la cama a causa de les mossegades. L'equip sanitari que va arribar amb els GRAE la va atendre in situ, aturant el sagnat, i van evacuar totes dues fins a l'aparcament de la pleta. Des d'allí van traslladar la ferida a l'Hospital del Pallars, a Tremp.