Moren prop de 6.600 porcs calcinats en una granja de Cornellà de Terri (Pla de l'Estany). Un incendi va iniciar-se aquest dijous al vespre i, segons han informat els Bombers de la Generalitat, passades les vuit cremaven diverses naus. Així les afectacions per l'incident s'ubicaven, fonamentalment, en dos edificis: el primer patia un niu de flames, mentre el segon estava completament cobert de fum negre. Respecte al tercer, no va tenir danys importants. En aquest darrer, a més, estarien la meitat dels animals de la finca del veïnat Mas Ferrant, amb 5.400 gorrins, aproximadament.

Els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís de l'incident, que ha provocat una massacre d'animals a l'explotació, a les 19.19 hores d'aquest dijous. Poc després, van traslladar-se amb vuit dotacions, que van augmentar fins la desena durant els moments àlgids de l'incendi. De fet, va ser una operació amb diverses complicacions, atès que els efectius del cos d'emergències no van poder accedir a l'interior per motius de seguretat. Cap a les onze de la nit ja no hi havia flama activa. Tot i això, van mantenir-se dues dotacions que han remullat l'espai tota la nit, realitzant totes les tasques d'extinció des de l'exterior.

Moren 6.600 porcs i el fals terra pot cedir

Per tot això, molts dels aproximadament 12.000 porcs que hi havia a la granja de Cornellà de Terri han mort entre les flames i el fum, atrapats i sense escapatòria a les naus. Les primeres informacions estimen que hi hauria uns 6.600 animals que han perdut la vida a l'incendi, mentre uns altres 5.400 no s'han vista afectats, en trobar-se a la nau que no ha entrat ni el foc ni la fumarada. Aquesta, de fet, és l'única que està en bones condicions i els gorrins també. Fonts del cos dels Bombers de la Generalitat han explicat que el fals terra ha quedat molt afectat i hi ha risc que cedeixi.