Agents de la Policia Nacional han desarticulat un clan familiar instal·lat al Baix Penedès que es dedicava al tràfic de marihuana i al minat de criptomonedes. En l'operatiu, dut a terme el passat 30 d'agost, s'han detingut nou persones de la mateixa família acusades de pertinença a grup criminal, tinència il·lícita d'armes, narcotràfic i defraudació de fluids elèctrics i anàlegs. Tot ells actuaven com una màfia amb rols específics dins l'entramat delictiu, repartint-se les diverses funcions.

Més de 1.500 plantes de marihuana, maquinària de criptomonedes i diverses armes

Aquesta màfia familiar es va començar a investigar el passat mes de maig, quan es va tenir coneixement de la possible existència d'una plantació de marihuana interior al Vendrell. En comprovar la veracitat de la informació, es van fer les diligències necessàries i es van localitzar cinc domicilis al Vendrell i la Bisbal del Penedès, on s'estava duent a terme l'activitat delictiva. Es va contactar amb tècnics de la companyia elèctrica, que van fer diversos mesuraments del subministrament elèctric i van confirmar que existia unes xifres d'amperatge anormalment elevades. Així doncs, la Policia Nacional va demanar autorització judicial per poder entrar als immobles. 

Durant els escorcolls, els agents van trobar 1.647 plantes de marihuana, diversa maquinària i utensilis per al seu cultiu, unitats d'aire condicionat exterior, làmpades de leds, filtres de carboni i extractors, tot valorat econòmicament en 26.000 euros. A més, es va intervenir una màquina destinada a la mineria de criptomonedes valorada en uns 12.000 euros. També es van decomissar 24.000 joies d'or, valorades en uns 9.000 euros, i un vehicle d'alta gamma de 85.000 euros. Per últim, també es van intervenir una pistola semiautomàtica, un revòlver, una pistola d'aire comprimit, una pistola llançadora i diverses armes blanques.

mafia familar baix penedes
Es van intervenir armes i maquinària per al minat de criptomonedes. / Policia Nacional