Alerta. Els lladres han ideat una nova manera de marcar les cases que volen buidar i sembla que ja ha arribat a Catalunya. ElCaso.cat ha tingut accés a imatges d'investigacions dels Mossos d'Esquadra a la zona de Lleida que proven que els lladres han trobat una manera més discreta de marcar les portes de les cases que volen robar.

Els lladres necessiten saber si les cases que han marcat com a objectius estan habitades o no. En el cas de ser enxampats, no és el mateix entrar en una casa amb gent a l'interior o no. Per tal de saber-ho, els lladres abans posaven unes petites falques de plàstic, però ara han ideat una fórmula que encara costa més de detectar.

Marcadors - CME Mossos

Imatge dels marcadors que van trobar els Mossos a Balaguer i a Tremp / CME

Els presumptes lladres posen una petita tira de pega entre la porta i el marc quan accedeixen al bloc de pisos en una primera incursió. L'endemà, o al cap de tres dies, hi tornen i si veuen que la fina tira de pega encara hi és, hi accedeixen. El testimoni permet saber si hi ha veïns o no.

Robatori a Balaguer i Tremp amb aquests marcadors

Els casos on es van detectar aquests marcadors de pega són de Balaguer, la capital de la Noguera, entre els dies 7 i 20 de juny.

Els Mossos d'Esquadra investiguen en aquesta zona un total de sis robatoris amb força en interior de domicilis. Quan els lladres van confirmar amb aquest marcador que les cases estaven buides hi van entrar amb bumping, una clau adaptable, i sempre en franja de matins.

Marcadors - CME Mossos

Fotos de la investigació que fan els Mossos per identificar els lladres que van deixar els marcadors / CME

Els Mossos també investiguen un robatori en una finca de Tremp, al Pallars Jussà, en dates semblants a la dels robatoris de Balaguer. Els lladres van entrar en un pis de segons residència d'un bloc i els investigadors van veure que a totes les portes de la finca hi havia les marques dissimulades d'aquests lladres.

La policia sospita que es podria tractar del mateix grup de lladres, també per com van poder accedir als pisos. Els propietaris havien tancat la porta amb clau i se la van trobar només tancada de cop, un fet que fa pensar que els lladres van forçar l'entrada amb una clau bumping.

Difusió entre totes les unitats dels Mossos

Els Mossos d'Esquadra han difós les fotos d'aquests nous marcadors en documents interns del cos per tal de posar-ho en coneixement de totes les Unitats d'Investigació. Aquest nou modus operandi sembla que s'ha instal·lat a Catalunya i que els encarregats de caçar-los en tinguin coneixement és el primer pas per poder-los enxampar.