La policia local d'Amposta ha detingut un veí de 41 anys, conegut reincident, com a presumpte responsable d'assaltar la casa de la seva exdona i els seus fills per robar-hi el passat dissabte al vespre i intentar calar foc a una casa de l'excunyat l'endemà.

L'exmarit que va cometre set delictes en tres dies

La detenció va tenir lloc aquest dimarts a la nit després d'haver comès, suposadament, fins a set delictes en tres dies mentre es trobava complint una pena d'arrest domiciliari per diverses condemnes.

Primer, un dels fills va sorprendre el seu pare dissabte a l'interior de la casa del carrer Verge del Carme ,on intentava robar.

El detingut hauria entrat trencant el vidre d'una finestra amb una llamborda. En trobar-se amb el jove, va fugir ràpidament abans de poder emportar-se res. La inspecció policial posterior va permetre trobar la llamborda i un tornavís que hauria deixat.

Assalta la casa de l'exdona i els fills i amenaça l'exsogra

Just al matí de l'endemà, diumenge, l'exsogra es va trobar el detingut pel carrer i li va recriminar l'assalt de la nit anterior a casa de la seva filla i els seus nets. L'home, segons testimonis, va respondre amenaçant-la d'incendiar casa seva i les dels seus fills.

Fuego / Pixabay

L'home va posar un carret de la compra ple de material incendiari a la porta de casa de l'excunyat, que un veí va veure i va poder frenar / Arxiu

Una amenaça que hauria acabat complint poques hores després: cap a un quart de quatre de la tarda, un veí del carrer Aparici i Guijarro va observar com va deixar un carret de la compra davant la porta d'una casa, propietat del seu excunyat.

Cinc minuts més tard, el carro -carregat, possiblement, amb material incendiari- es trobava en flames i cremava la porta d'entrada de la casa, que no sol estar habitada. La intervenció del veí va evitar que l'incendi cremés l'immoble.

Incendia la casa de l'excunyat i roba arreu Amposta

Posteriorment, dilluns a la matinada, el detingut va robar presumptament un cotxe aparcat al carrer Eugeni Ribera. Es va emportar del seu interior cotxes teledirigits per valor d'un miler d'euros i va utilitzar el vehicle per encastar-lo, fent marxa enrere, contra la porta d'un magatzem del carrer Ítaca. Del seu interior hauria sostret un congelador i un televisor.

L'última de les accions perpetrades per l'arrestat durant els últims dies va tenir lloc la nit de dilluns.

Una patrulla de la policia local el va sorprendre quan sortia corrent d'una altra casa del carrer Verge del Carme deixant a l'interior una caixa d'eines –amb trepants, serres i caladores, tot valorat en uns mil euros- que intentava endur-se.

En aquest cas hauria accedit a l'immoble escalant i forçant una porta des del carrer de la part posterior.

Se salta l'arrest domiciliari més de tres cops i és detingut 47 vegades

El detingut va cometre aquests fets mentre tenia vigent una ordre d'arrest domiciliari, que va començar el passat 8 de febrer i acabava el 23 d'abril, en compliment de diverses sentències judicials per fets similars anteriors.

Concretament, els agents de la policia local d'Amposta han pogut constatar directament o a través de testimonis que l'home hauria trencat la condemna almenys tres cops durant aquests últims dies mentre perpetrava, suposadament, els fets.

Esposas / CME

L'home té 53 antecedents i es trobava sota arrest domiciliari per altres crims perpetrats en els últims anys / Mossos d'Esquadra

L'home es troba en aquests moments sota custòdia dels Mossos d'Esquadra i està previst que passi a disposició judicial durant les pròximes hores.

Segons fonts policials, des del passat 2019 ha estat detingut en 47 ocasions, especialment per delictes contra el patrimoni, i acumula un total de 53 antecedents.

Reincident sense càstig a Amposta

El cas ha aixecat un profund malestar veïnal i també entre els cossos policials –que han de vigilar de forma especial els seus moviments- pel fet que, de forma gairebé sistemàtica, l'home quedi en llibertat cada cop que és detingut i passa a disposició judicial.

A mitjans de l'any passat, el mateix alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, va dirigir-se per escrit a les autoritats judicials demanant solucions al respecte.