Demà, dia 22 de desembre, arriba un dels dies més bonics de Nadal, el sorteig de la loteria de la Grossa, però sempre hi ha emprenedors que troben noves idees. Si són millors o pitjors, ja dirà el poble. I, en aquest cas, el Codi Penal. S’han posat a la venda participacions de 10 euros per participar en el sorteig d’una panera de Nadal amb droga, alcohol i pernil ibèric. 

La gran panera de la droga: cocaïna, haixix, whisky i pernil

Amb la participació en aquest sorteig es podia guanyar, si s’encertaven els darrers dos números de la loteria de Nadal o del Niño una panera amb 5 grams de cocaïna, 25 grams d’haixix, 50 euros en efectiu, una ampolla de Whisky, i cartó de tabac i un pernil Gran Reserva. Una bona panera, si t’agraden els productes que inclou, per passar un Nadal la mar de bé.

sorteo niño

Imatge del cartell per apuntar-se al sorteig de la narcopanera / CNP

Tot plegat es va descobrir quan agents de la Policia Nacional que estava fent una batuda antidroga en un local va trobar, penjat en una paret, una cartolina amb una llista de noms que participaven en el sorteig, pagant 10 euros, d’aquesta narcopanera. El local era un estil de narcopis, un lloc on sense cap mena de permisos, es permetia el consum de drogues en el seu interior, a Múrcia. A més de deixar-hi consumir droga, també hi havia plantacions de marihuana a l’interior. 

Una panera pels aficionats a la droga

I com que tenien clients aficionats a aquest tipus de vicis, van pensar que per Nadal era una bona idea fer una panera on es pogués guanyar un assortit de drogues, alcohol i pernil.

sorteo navidad

Imatge de promoció d'una de les paneres de droga i alcohol / CNP

En el marc de l’operació, els agents van arrestar dues persones i van confiscar 165 plantes de marihuana, un quilo de marihuana picada, més de cinc quilos de cabdells de marihuana, i diverses quantitats de cocaïna i haixix. 

També van desmantellar un cultiu d'interior amb una trentena de làmpades halògenes, transformadors, un extractor i quatre aparells d'aire condicionat utilitzats per al cultiu de la droga.

Detinguts per tràfic de droga

Els detinguts, dos homes de 30 i 45 anys, un de nacionalitat espanyola i un d'argentina, van ser posats a disposició de l'autoritat judicial com a presumptes autors d'un delicte de tràfic de drogues i un altre de defraudació de fluid elèctric, per tenir connectats els domicilis a la xarxa de fluid elèctric.

No consta que la Policia Nacional els hi hagi obert expedient per organitzar jocs amb diners sense haver-ho regularitzat. El que no s'ha aclarit és que passarà si els noms que ja estaven inscrits al sorteig són els afortunats. Segur que alguna cosa els hi poden donar, ni que sigui per passar el mono.