Un home lliga la seva gossa de dos anys a la part posterior del seu cotxe i l'arrossega durant tres quilòmetres a Diezma, Granada. Es diu Nube i és un cadell de gos mastí. L'autor dels fets tenia antecedents per maltractament animal.

Lliga la seva gossa al cotxe i condueix tres quilòmetres a Granada

El passat dijous a la nit, la Guàrdia Civil va rebre una trucada des de Diezma, una localitat de Granada.

Una persona que passejava pel carrer avisava que havia trobat un gos molt malferit al carrer que, pel que sembla, havia estat arrossegat per un cotxe.

Una patrulla es va traslladar al municipi i es va fer càrrec de l'animal, un cadell de mastí de menys de dos anys, que es deia Nube. Els agents van portar a la gosseta fins a Guadix, on l'associació protectora d'animals Huellas Accitanas es va fer càrrec d'ella.

Nube, el cadell maltractat pel seu amo a Diezma

Després, van iniciar una investigació per aclarir els fets. El rastre de sang que havia deixat el cadell al carrer, durant gairebé tres quilòmetres, els va conduir fins a l'entrada d'una explotació ramadera de Diezma.

Allà, van poder comprovar que dins del vehicle sospitós hi havia restes de corda iguals a la que portava lligada al coll la Nube.

Per això, van identificar l'amo de la finca i de la gossa maltractada, un home de 59 anys, que ha quedat acusat d'un delicte de maltractament d'animal domèstic.

Núvol gossa maltractada Diezma / Empremtes de Guadix

La Nube va ser arrossegada pel cotxe del seu amo durant tres quilòmetres, i després la va abandonar sense portar-la al veterinari / Empremtes de Guadix

Segons testimonis directes, la nit anterior l'investigat havia lligat el gos a la bola del remolc del seu tot terreny i no es va adonar que encara el tenia amarrat quan va arrencar i va conduir fins al poble.

Quan va arribar i va veure les gravíssimes ferides que li havia causat, va tallar la corda i va deixar el cadell abandonat sense encarregar-se de portar-la al veterinari.

Talla la corda i l'abandona malferida al carrer

Des de l'associació Huellas Accitanas, que s'encarregarà de recaptar fons per a la recuperació de la Nube, han explicat a ElCaso.com que "intentem creure que no se'n va adonar, però és molt sospitós que quan va conduir de nit i sense trànsit no sentís els udols de la gosseta".

A més, reforcen la intencionalitat de l'incident amb l'actuació de l'amo després de veure les ferides. "Sempre es pot rectificar, però si no volguessis fer mal, no tallaries la corda i tiraries el gos a 20 metres".

Antecedents per maltractament animal: va deixar morir de set i fam el seu gos

De fet, l'acusat té antecedents policials per fets similars, ja que el 2019 va deixar morir de set i fam un dels seus gossos, per la qual cosa la Guàrdia Civil ho va investigar sota el càrrec d'un delicte d'abandonament animal amb resultat de mort.

Per aquest delicte, aquest maig, el Jutjat Penal 6 de Granada va sentenciar la seva inhabilitació per a la professió, ofici, comerç i tinença d'animals durant un període de tres mesos.

Núvol gossa maltractada Diezma / Empremtes de Guadix

El cadell té greus cremades al costat i a les potes, que han quedat amb tot just teixit i que dificulten molt la seva recuperació / Empremtes de Guadix

Nube, la gosseta, es recupera ara de les ferides després de diversos dies debatent-se entre la vida i la mort.

Les greus cremades de la fricció amb l'asfalt han dificultat molt l'actuació dels veterinaris, ja que no hi ha prou teixits per poder cosir les ferides, que són literalment forats a la pell que deixen entreveure fins i tot els ossos de les potes.