La Fiscalia de Granada ha sol·licitat 19 anys de presó per a dos germans acusats d'assassinar un home en un parc de Maracena, víctima a qui van assestar dues punyalades després d'una disputa anterior per un deute de cinc euros.

Assassinat per un deute de 5 euros

Segons l'escrit provisional d'acusació del Ministeri Públic, els fets es remunten a les 20.30 hores del 24 de juny de 2019 quan la víctima estava al parc Solidaritat de Maracena (Granada), relata Efe. En aquest espai, la víctima va començar una disputa amb un altre home (quart implicat) per un presumpte deute de cinc euros, un enfrontament en el qual la víctima va mostrar una arma blanca però que es va saldar sense més conseqüències.

Poc després es van personar en aquest mateix parc José María i Matías M.F., germans que seran jutjats per un jurat popular acusats d'assassinat. Segons la Fiscalia, José María es va abalançar sobre la víctima, li va treure el ganivet, el va reduir i el va immobilitzar. Matías va aprofitar aquesta circumstància per agafar el ganivet i "amb la intenció d'acabar amb la seva vida", el va apunyalar en dues ocasions a la zona alta de la cama.

Manilles|Esposes / Mossos d'Esquadra

Manilles / Arxiu

Una de les lesions, de 13 centímetres, va atravessar massa muscular i la segona, de 16,5 centímetres, va seccionar la femoral i li va causar la mort.

Sense capacitat de defensar-se

Segons la Fiscalia, la víctima tenia "totalment anul·lada" la possibilitat de reacció o de defensa en ser reduït i immobilitzat durant l'atac.

El Ministeri Públic ha qualificat els fets com un delicte d'assassinat amb traïdoria i ha sol·licitat per a cadascun dels acusats una condemna a 19 anys de presó. Els dos seran jutjats per un jurat popular en quatre sessions i des del proper 3 de maig a la Secció Primera de l'Audiència de Granada