Juan Camilo Londoño, de 19 anys, ingressa a presó provisional per l'agressió un infermer al metro de Madrid, deixant-lo cec d'un ull. El jutge ho ha decretat així perquè hi ha risc que Londoño s'escapi.

Presó per a Juan Camilo Londoño

El titular del jutjat número 46 de Madrid decreta l'ingrés a presó provisional comunicada sense fiança per a Juan Camilo Londoño, l'agressor de l'infermer al metro de Madrid.

El jutge ha pres aquesta decisió després de prendre declaració al detingut aquesta tarda i en considerar que existeix risc de fuga.

Juan Camilo Metro Madrid / Twitter

Juan Camilo el dia de l'agressió al metro de Madrid / Twitter

La víctima i uns altres cinc testimonis estan citats per declarar el pròxim 8 de setembre davant del jutge per determinar els càrrecs i delictes de què s'acusa el jove, que de moment està detingut sota un delicte de lesions greus.

Va deixar cec a un infermer al metro amb un puny americà

Londoño, colombià en situació irregular de 19 anys, va ser detingut aquest dilluns al barri madrileny de San Andrés, després de cinc dies ocultant-se després de la violenta agressió a l'infermer al metro de Madrid.

Els agents el van caçar in extremis quan estava al seu domicili, al qual havia acudit per recollir coses i continuar fugint, com portava fent des de dijous passat, quan tot es va torçar per enèsima vegada.

Brutal agressió al metro de Madrid per la màscara

Juan Camilo, de 19 anys i nacionalitat colombiana, viatjava aquell dia al metro que recorria la línia 1 a Madrid. A l'altura de la parada Alto del Arenal, un home que viatjava al mateix vagó li va demanar que es posés la mascareta, a la qual cosa ell va respondre donant-li un cop de puny a l'ull.

Estació d'Alt del Sorral / Wikimedia Commons

Estació d'Alto del Arenal / Wikimedia Commons

Diversos passatgers van gravar els fets i com la víctima quedava de genolls al terra del metro, amb una greu ferida. Perquè el jove s'havia armat amb un puny americà, i el cop havia perforat el globus ocular de l'home.

Identificat pels vídeos i un testimoni

Metro Madrid va trucar llavors als serveis d'emergències, Samur, que van traslladar a l'home a l'Hospital 12 d'octubre, on treballava com a infermer.

Després d'una operació, els metges van aconseguir salvar el globus ocular, però no la seva visió, quedant cec d'un ull.

Després de fer-se viral, el vídeo va permetre a la policia identificar l'agressor, un noi de curta estatura i amb una gorra rosa que, després del cop de puny, abandonava el vagó amb els seus col·legues.

Fuig i s'oculta, però acaba detingut

Les seves últimes paraules per a la víctima: "Gilipollas, que te quede claro: ojalá te mueras".

La clau per a la seva detenció dilluns la va donar un conegut seu, que durant el cap de setmana es va presentar en els jutjats per descriure i donar les dades de Juan Camilo.

I ara ingressa a presó, no només amb els càrrecs d'aquest delicte, sinó per enfrontar-se a diverses ordres de crida i cerca emeses en altres ciutats espanyoles, com Alacant o Palma de Mallorca, on se li requeria per furts, robatoris i delictes contra el patrimoni.