L'agressió més viral de les últimes setmanes va acabar amb un infermer greument ferit al metro de Madrid, que va acabar perdent la visió de l'ull al qual Juan Camilo Londoño Cardona, el jove agressor, va donar un cop amb un puny americà. Així ha estat la caça del fugitiu, que acumula diversos antecedents en ciutats de tota la península i les Balears.

Qui va agredir l'infermer del metro de Madrid?

Tot va passar dijous passat, quan Juan Camilo L., de 19 anys i nacionalitat colombiana, viatjava al metro que recorria la línia 1 a Madrid. A l'altura de la parada Alto del Arenal​, un home que viatjava al mateix vagó li va demanar que es posés la mascareta, i ell va respondre violentament, assestant-li un cop de puny a l'ull.

Metre|Metro Madrid / EFE

Metro Madrid / EFE

Diversos passatgers van gravar els fets i com la víctima queda de genolls al terra del metro, amb una greu ferida: un puny americà li havia perforat el globus ocular.

Així és Juan Camilo, l'agressor que ha fet perdre la visió la víctima

Metro Madrid va anomenar llavors els serveis d'emergències, Samur, que van traslladar a l'home a l'Hospital 12 de Octubre, on treballava com a infermer.

Després d'una operació, els metges van aconseguir salvar el globus ocular, però no la seva visió, deixant-lo cec d'un ull.

Després de fer-se viral, el vídeo va permetre a la policia identificar l'agressor, un noi baixet i amb una gorra rosa que, després del cop de puny, abandonava el vagó amb els seus col·legues.

Les seves últimes paraules per a la víctima: "Carallot, que et quedi clar: tant de bo et moris".

La clau la va donar un conegut seu, que durant el cap de setmana es va presentar en els jutjats per descriure i donar les dades del Juan Camilo.

Antecedents i fugides contínues dins d'Espanya

Finalment, la Brigada Mòbil de la Direcció Superior de Policia de Madrid el va localitzar al seu domicili al barri de San Andrés, on havia anat a recollir les seves coses per fugir de nou. S'havia tintat el cabell de vermell i s'havia tret les dilatacions de les orelles per passar desapercebut.

Carrer Nostra Senyora de Begoña en Madrid / Google Maps

Carrer Nuestra Señora de Begoña en Madrid / Google Maps

I sí, fugia de nou, no era la primera vegada. Amb 19 anys ja acumulava diversos antecedents en altres ciutats de l'estat, com Alacant i Palma de Mallorca.

Robatoris, furts, receptació de mercaderies robades i danys contra el patrimoni són alguns dels delictes pels quals se'l buscava. I és que hi havia diverses ordres de crida i cerca emeses des d'aquestes ciutats, de les que havia fugit.

Detingut 'in extremis' per la Policia Nacional

Però aquesta vegada no, i va ser detingut in extremis pels agents de la Policia Nacional aquest dilluns, després de cinc dies de fugida.

Els veïns del carrer de Juan Camilo, carrer de Nostra Senyora de Begoña, segons explica el mitjà El Español, prefereixen no parlar del tema per por de represàlies, ja que se sospita que el jove freqüentava bandes llatines característiques per la seva violència.

Sense papers a Espanya: a presó

El mateix mitjà confirma el que els veïns deien: que el detingut va arribar a Espanya quan encara era menor d'edat i no té els papers en regla.

Originari d'Armènia, a Colòmbia, treballava sense contracte a diversos bars del centre de Madrid, on no durava més d'uns mesos.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

La seva primera declaració davant dels agents que el van detenir: "No em va agradar el to amb què em va dir que em posés la mascareta".

Ara haurà de repetir això i donar més explicacions davant del jutge. Fins al moment, quedarà pres després d'una última fugida que va acabar sent fallida.