Un gran instint de supervivència ha salvat la vida a dos joves muntanyistes atrapats en un pic del Pirineu català. Els Bombers de la Generalitat van rescatar aquest dilluns a primera hora del matí a dos joves que baixaven el pic Verdaguer, al terme municipal d'Alins (Pallars Sobirà), després d'haver passat la nit a la intempèrie, segons informa el diari lleidatà SEGRE.com.

Els joves, ben preparats per anar a la muntanya

Els serveis de rescat van rebre una trucada d'avís al voltant de les 22.00 hores del passat diumenge. Els dos excursionistes alertaven que no podien continuar el descens perquè es feia de nit. Tanmateix,  l'helicòpter dels Bombers no va poder enlairar-se per la impossibilitat d'accedir-hi fins que no es fes de dia, tot i que els agents van estar en contacte tota la nit amb els dos joves per controlar que es trobaven segurs en tot moment. A més, els muntanyistes van afirmar que comptaven amb provisions, menjar i begudes, a més de roba d'abrigar, molt important perquè es trobaven a 3.000 metres d'altura.

En tenir provisions i estar en un lloc segur, els joves van poder passar la nit sense cap mena de complicació i, a més, amb unes vistes inimaginables del cel estrellat. Finalment, un equip dels GRAE amb helicòpter els va rescatar l'endemà a primera hora del matí, cap a les 7.30. Tots dos estaven en bon estat i els van portar fins al seu vehicle particular.

Un pic de més de 3.000 metres

El Pic Verdaguer, de 3.129,4 metres, es troba situat al Massís del Montcalm, juntament amb la Pica d'Estats i la Punta de Gabarró, dins del parc natural de l'Alt Pirineu. El cim porta des de 1983 el nom en honor del poeta i gran aficionat a l'excursionisme, Jacint Verdaguer.  Els Bombers recorden a la ciutadania la importància d’anar ben preparats a l’hora de sortir a la muntanya, a més de planificar la ruta i comprovar la previsió meteorològica. Insten, també, a extremar la precaució davant de la previsió de més afluència de gent al medi natural el pròxim cap de setmana llarg.

Més accidents a les muntanyes catalanes

A banda d'aquest ensurt que ha acabat amb final feliç, els serveis de rescat van evacuar un parapentista a Àger (Noguera) —que va ser traslladat a l'Hospital Arnau de Vilanova de Lleida— i un altre a Coll de Nargó (Alt Urgell) que va patir lesions per una caiguda. Mentrestant, els Bombers també van rescatar a Tavascan, a Lladorre (Pallars Sobirà), un excursionista ferit. Davant de tots aquests accidents, és important extremar les precaucions i no confiar-nos.