La primera nit de les barraques de les Festes de Sant Narcís de Girona acaba amb una agressió masclista. Un jove va ser detingut pels Mossos d'Esquadra després d'haver fet un petó presumptament sense consentiment a una noia durant la celebració de la fira gironina. Segons la policia catalana, els fets haurien tingut lloc la nit d'aquest divendres 27 d'octubre a l'entorn de la barraca del Casal Independentista del Forn, quan el noi hauria agafat la jove per darrera, se li va abraonar i li va fer un petó.

La noia, mentre li feia el petó no consentit, va aconseguir desempallegar-se d'ell i posteriorment va denunciar els fets davant dels Mossos d'Esquadra. La policia catalana va procedir a la detenció del jove per la suposada agressió masclista durant la primera nit de barraques de Girona. El Casal Independentista del Forn i l'Espai LGTBI+ Mar C Llop han publicat un comunicat conjunt rebutjant l'agressió i mostrant tot el seu suport a la víctima. "Condemnen qualsevol tipus d'agressió o assetjament i encoratgem a tothom que n'hagi patit a acudir al Punt Lila i als responsables de la barraca. Tolerància zero amb qualsevol conducta que atempti contra la llibertat de les persones", conclou el text fet públic i que portava el segell de les dues entitats.

Resposta institucional des de l'Ajuntament de Girona

D'altra banda, des de l'Ajuntament de Girona, la resposta institucional en la línia del Casal Independentista del Forn i l'Espai LGTBI+ Mar C Llop ha estat encapçalada per la regidora d'Igualtat i Justícia Social i Cooperació de la capital gironina, Amy Sabaly. En forma de piulada ha asseverat: "Les agressions masclistes no tenen cabuda ni a les barraques ni arreu de Girona". A més, ha afegit que des del govern municipal "condemnem rotundament aquests fets inadmissibles" i ha assegurat que treballen des del Punt Lila i amb les entitats per "garantir unes Fires segures per a tothom".