El pitjor pronòstic respecte a l'estat de salut d'Alexandru Ionita s'ha confirmat. El jove va ser apallissat en grup a Amorebieta el passat 25 de juliol per part d'una vintena d'individus vinculats a la banda Los Hermanos Koala. El seu estat de salut fins ara havia estat molt compromès i l'equip mèdic de l'Hospital de Cruces (Bizkaia) va comunicar aquest dijous a la familia de l'afectat que el jove no es recuperarà i que el seu estat de coma actual és irreversible.

Es van arrestar a quinze persones, vuit menors d'edat i set adults. D'aquests últims, sis van ingressar a presó i un va ser posat en llibertat amb l'obligació de presentar-se al jutjat una vegada al mes.

Brutal pallissa grupal a Amerebieta

El jove de 23 anys compleix aquesta setmana sis setmanes hospitalitzat en estat de coma. La nit del 24 al 25 de juliol va ser víctima d'una brutal agressió grupal. A les tres de la matinada durant un botellot a la zona de Jauregiberrian de Amorebieta es va iniciar una discussió que va acabar de forma tràgica. Diversos enregistraments mostren el moment en què un grup de nois comença a agredir-ne un altre.

Aprofitant que es trobava sol perquè el seu amic s'havia absentat momentàniament, una vintena d'individus d'entre 15 i 23 anys va abordar el jove Alexandru. Un dels detinguts, Christopher Antón R. T., de 23 anys, va ser qui presumptament va encapçalar l'agressió al principi. El va insultar i el va empènyer fins que un menor de 15 anys va colpejar al cap de la víctima amb una ampolla de vidre. Després es va desencadenar el linxament.

A cops de puny i puntades de peu i amb pals i barres metàl·liques. La banda va acabar deixant a terra a la víctima, inconscient i sagnant. Però els cops no van cessar quan es trobava inconscient a terra. Els agressors van aprofitar l'estat d'Alexandru per registrar-lo i robar-lo. Després, un dels responsables de la pallissa va pujar l'enregistrament de la brutal agressió a les xarxes socials, acompanyada del missatge "no em culpin: anava borratxo".

A l'enregistrament s'escolta com una persona aclama els agressors, al crit de "fill de puta, mateu-lo, mateu-lo", mentre un altre individu anima a gravar la brutal escena. En un moment donat, algú diu: "Deixeu-lo ja, que el matareu".

L'ambulància va acudir al rescat de la víctima i el va traslladar d'urgència a l'Hospital de Cruces, però ja era tard. Les lesions cerebrals que va patir Alexandru són, segons el personal mèdic del centre sanitari, irreversibles.

Los Hermanos Koala

L'Ertzaina vincula els joves agressors amb la banda Los Hermanos Koala, que durant els últims anys ha delinquit de manera violenta a diverses localitats de Bizkaia.

Segons recull La Vanguardia de la investigació policial, Los Hermanos Koala s'han llaurat una trista fama posant en pràctica linxaments amb un modus operandi caracteritzat per la seva superioritat numèrica, l'ús d'armes i objectes perillosos i la sensació d'impunitat.

Durant la nit en la que van deixar en coma a Alexandru Ionita van protagonitzar nombrosos incidents més.