Detingut un jove de 19 anys a A Coruña per diversos delictes d'agressió i abús sexual a ancianes de més de 70 anys. També se l'acusa de robatori amb intimidació i lesions.

Un jove de 19 anys agredeix sexualment diverses ancianes

La Policia Nacional ha explicat avui en un comunicat que agents del cos han detingut a A Coruña un jove de 19 anys, a qui s'acusa de 13 delictes: set d'ells són agressions sexuals, dos d'abús sexual, un de robatori amb intimidació i tres de lesions.

Sempre actuava al barri Monte Alto d'A Coruña, on atacava dones de més de 70 anys. Així ho va saber per primera vegada la policia el gener de 2020, quan es va presentar una denúncia d'agressió sexual de matinada.

El barri de Monte Alto d'A Coruña

La resta de delictes van anar arribant poc després, i l'últim conegut va ser una altra agressió sexual amb lesions comesa el juny d'aquest any al barri esmentat.

Des que es va tenir coneixement del primer fet, els agents van iniciar les indagacions policials per a la identificació de l'autor. La tasca va ser difícil, ja que les víctimes només havien pogut descriure "certes característiques físiques i d'indumentària" perquè "solia actuar de matinada, sense pronunciar paraula i ocultant el seu rostre amb màscara quirúrgica, gorra i caputxa de dessuadora, fet que dificultava la seva identificació".

Agressions i abusos a dones de més de 70 anys

Tanmateix, l'element clau que va cridar l'atenció dels investigadors a càrrec de la investigació, de la Unitat de Família i Atenció a la Dona, va ser l'edat de les dones víctimes, que en la majoria superaven els setanta anys, remarca la Policia.

Policia Nacional / EFE

Policia Nacional / EFE

Així, després de mesos d'investigació es van aconseguir "prou elements indiciaris", explica la Policia, que van permetre dur a terme la detenció del jove dimarts passat, 27 de juliol.

Després de l'arrest, els agents van continuar obtenint proves, registrant el domicili familiar del presumpte autor, en qui es van obtenir "nous elements probatoris".

A presó de forma provisional

Dos dies després de la seva detenció, dijous dia 29, va ser posat a disposició judicial, i el magistrat de guàrdia va decretar el seu ingrés a presó de forma provisional. Per la seva part, la Policia considera aclarits "tots els fets coneguts i investigats", si bé no descarta que "puguin sorgir noves denúncies de víctimes que haguessin decidit romandre en l'anonimat fins ara".

Detenció manilles|esposes / Policia Nacional

Imatge d'arxiu|arxivament d'una detenció / Policia Nacional

D'altra banda també s'ha sol·licitat de l'autoritat judicial resolució habilitant que permeti la pràctica d'algunes diligències d'investigació que, indica la Policia, "podrien contribuir tant al coneixement de nous fets delictius com a l'enfortiment dels mitjans de prova dels delictes investigats".