Jesús González Calleja, conegut per tots com Jesús Calleja és un muntanyenc i presentador de televisió que s'ha fet molt famós en els últims anys pels seus programes en els quals, normalment, convida una persona famosa per parlar sobre la seva trajectòria mentre practiquen algun esport de muntanya.

Es va fer molt famós a la televisió gràcies a l'espectacularitat dels seus programes. Va començar a participar en la televisió amb 'Desafiament Extrem' (2007) en el qual ell participava en diverses expedicions o intentava pujar muntanyes d'una dificultat enorme. De fet, Calleja ha pujat l'Everest i ha fet l'ascensió de els Set Cims, que significa haver pujat les muntanyes més altes de cada un dels continents del planeta.

Sempre va ser una persona molt interessada pels esports i quan en va complir 37 va decidir apostar per dedicar la seva vida als esports extrems relacionats amb la muntanya. El 2004 es va aventurar a coronar una muntanya verge de més de 6.000 metres ubicada a la vall del riu Zanskar (Índia). Va decidir donar-li el nom de 'Madrid per la pau' en honor a les víctimes l'11-M.

L'últim episodi del seu programa

Actualment presenta 'Planeta Calleja', des de 2014, i 'VolandoVoy', des de 2015. Ambdós s'emeten pels diferents canals del Grup Mediaset. Encara que també hi ha diversos canals internacionals en els quals es poden veure els seus programes. Concretament en cadenes de diversos països de Llatinoamèrica i els Estats Units.

En l'últim episodi de 'Planeta Calleja' va entrevistar l'actriu Amaia Salamanca, es van desplaçar fins al Kirguizistan per a això. En l'entrevista van estar parlant de manera molt sincera i sense embuts sobre diversos temes molt interessants. Salamanca va ser molt sincera en les seves respostes i Calleja es va mostrar comprensiu i va decidir comentar algunes etapes complicades de la seva vida.

Jesus Caleja EP (2)

Jesús Calleja / Europa Press

Un dels moments clau de l'entrevista va ser quan Jesús Calleja i Amaia Salamanca van passar prop d'un cementiri situat al nord del Kirguizistan. Allà l'actriu va comentar que mai no havia anat a un enterrament, ni al dels seus propis familiars.

Calleja es va emocionar i va confessar que ell tampoc no va mai, és alguna cosa que li desagrada i va compartir una anècdota personal: "Fins i tot al del meu germà (l'enterrament) no vaig ser i em vaig quedar amb la meva mare en un lloc molt bonic parlant de com de bonica que va ser la vida del meu germà. Tampoc no va ser la meva mare, no la vaig deixar anar, ens quedem els dos junts", va dir el presentador.

Es va poder veure el muntanyenc visiblement emocionat en recordar el seu germà i va demanar als seus companys del programa de marxar ràpidament d'allà mentre deia: "Jo me'n vaig ja. No vull més cementiris. No m'agraden! Definitivament, no m'agraden, esborraments, adeu."

El carisma de Calleja

Jesús Calleja s'ha guanyat l'afecte de gran part de l'audiència per la seva sinceritat. Sempre que entrevista algú ho fa sense embuts i va de cara amb el convidat. Malgrat això, sempre es mostra extremadament comprensiu i intenta ser empàtic amb les seves respostes.

Ha entrevistat algunes de les persones més influents d'Espanya. Fins i tot va arribar a tenir com a convidat en el seu programa l'expresident del Govern, José Luis Rodríguez Zapatero en un programa de molta qualitat per les declaracions de l'exdirigent del PSOE.