Rere les inicials que amaga la interlocutòria de presó que aquesta setmana ha enviat entre reixes un home georgià de 32 anys acusat, suposadament, d'haver matat la seva parella, hi ha un nom propi: el de Natia Gulbani, una dona de la mateixa nacionalitat que el seu presumpte botxí i de també 32 anys. La matinada del 3 de juny, dilluns, la jove va precipitar-se d'un cinquè pis de l'avinguda de la Mare de Déu de Montserrat, cantonada amb el passeig de Joan Maragall, al districte d'Horta-Guinardó, a Barcelona. El jutge creu que va ser un crim i ha enviat l'home a la presó. Diversos testimonis han descobert l'infern que patia la jove.

L'home va escapar, mentir i no va ajudar la noia

Els Mossos d'Esquadra van detenir la seva parella, amb qui havien anat a viure junts, amb la seva sogra, després d'haver reprès la relació, després de trobar-lo a casa del seu cosí. S'hi va amagar després de la caiguda de la dona. Tot i que els Mossos encara no han trobat ningú que hagués vist com el detingut llençava la dona pel balcó, com sospiten, sí que tenen diversos indicis que apunten que l'home és el responsable d'aquest nou crim masclista a casa nostra. Ell i la seva mare, la sogra de la Natia, van mentir a la policia. Els testimonis, veïns i familiars de l'home, asseguren que va ser ell el primer que va acostar-se al cos de la dona, però lluny d'ajudar-la o trucar al 112, li va aixecar el cap i va marxar. Va amagar-se a casa d'un cosí seu, a 800 metres de casa seva, i després va dir que feia hores que hi era, quan els Mossos el van anar a buscar. Anava sense samarreta i sense sabates, fet que fa pensar que va escapar ràpidament de casa seva després de l'incident. Els veïns també asseguren que van sentir una discussió que es va aturar de sobte abans de sentir el cop de la dona impactant contra el terra, que, evidentment, li va causar la mort al moment.

L'infern de la Natia: agressions sense denúncia

La interlocutòria de la magistrada del jutjat especial de violència contra la dona deixa clar que si bé ara no hi ha cap prova clara contra l'home, hi ha indicis raonables que va ser ell qui va precipitar la dona de la terrassa del cinquè pis on vivien. Mentre avanci la investigació, i per evitar que escapi, l'arrestat, que té una filla i família a Geòrgia, va ser enviat a la presó. Les explicacions que va donar l'home en un primer moment, quan va intentar escapar, s'han demostrat falses, un element més per a la Fiscalia i els investigadors per saber que alguna cosa amaga. A més, altres testimonis també han assegurat que la dona havia patit episodis de violència anteriors al dia dels fets.

natia assassinada barcelona (1)
Els veïns de la Natia denuncien el feminicidi / Cedida.

Natia Gulbani, que havia arribat a Espanya fa dos anys, treballava empaquetant i preparant apartaments. La seva companya de feina va explicar que Natia tenia una relació tòxica amb el seu promès, B. I., que li havia proposat matrimoni recentment. Tot i això, Natia mai va parlar obertament sobre la violència que patia i fins i tot un dia una patrulla dels Mossos d'Esquadra va presentar-se al pis, però ella va explicar als agents que s'havia fet mal a la platja. Pocs dies abans de morir, la dona havia arribat a la feina amb els ulls plorosos, si bé mai va tenir prou força per demanar ajuda i denunciar el seu botxí. La parella vivia amb la mare d'ell, que també ha amagat l'infern.

🟪 Davant qualsevol indici o situació de violència masclista cal trucar al telèfon 900 900 120 i ho pot fer tothom. La línia és gratuïta, confidencial, no deixa rastre i opera les 24 hores cada dia de l'any en diversos idiomes. Ofereix atenció psicològica directa, fa un primer assessorament jurídic i fa derivació, si així se sol·licita, als serveis especialitzats que acompanyen les dones.