El món dels col·leccionistes és extremadament divers. Algunes peces com a joguines o figures d'acció poden assolir un valor enorme amb el pas dels anys. Franquícies com El Senyor dels Anells, Star Wars, Superman o Spiderman són algunes de les més populars i hi ha persones que estan disposades a pagar grans quantitats de diners per alguns objectes relacionats amb aquestes sagues.

La popularitat de Spiderman ha augmentat considerablement en aquest inici de segle. El 2002 va iniciar la saga protagonitzada per l'actor Tobey Maguire, que seria l'estrella de tres lliuraments (2002, 2004 i 2007). Després el paper cauria a les mans d'Andrew Garfield que va protagonitzar 'The Amazing Spiderman' i 'The Amazing Spiderman 2'.

L'últim actor que s'ha posat la disfressa de Spiderman és Tom Holland, el britànic ha protagonitzat tres pel·lícules d'aquest superheroi (2017, 2019 i 2021). A més, va tenir diverses aparicions en altres produccions de Marvel com a 'Capità Amèrica: Civil War', 'Avengers: Infinity War' i 'Avengers: Endgame'.

Encara que els directius de Marvel van tenir la idea d'ajuntar els tres actors a la seva última pel·lícula 'SpiderMan: No Way Home'. Aconseguint així cridar l'atenció dels antics fans de la saga que ja no estaven connectats amb l'univers cinematogràfic de Marvel.

El còmic subhastat a un preu rècord

Els còmics de Spiderman sempre han estat molt apreciats pels col·leccionistes. Perquè aquestes peces augmentin el seu valor considerablement han de complir certes condicions o tenir alguna història darrere que els fa especials.

Una edició limitada, la primera aparició d'un malvat, un error en la impressió o que a les seves pàgines es mostri un moment destacat poden ser algunes de les raons per les quals el propietari d'una d'aquestes peces pot demanar una quantitat desorbitada en el cas en el qual el vulgui vendre.

Tom Holland EP

Tom Holland / Europa Press

Recentment, la pàgina 25 del còmic número 8 de Spiderman 'Guerres Secretes', de 1984, ha aconseguit un preu rècord. S'ha venut en una subhasta organitzada per Heritage Auctions i ha assolit els 3,36 milions de dòlars (2,9 milions d'euros).

Aquesta pàgina és molt cobejada pels col·leccionistes, ja que en aquest número és la primera vegada que el mític superheroi apareixia amb un vestit de color negre en lloc del blau i vermell habitual. És la quantitat més gran que s'ha pagat per un fragment de còmic en tota la història.

Altres peces de col·lecció

La peça que tenia el rècord anterior va ser un còmic de 'El Increïble Hulk' de 1974, en aquest número va aparèixer per primera vegada Wolverine, un dels personatges més volguts pels fans dels superherois. Es van pagar 3 milions de dòlars per aquest exemplar.

Joe Mannarino, director de còmics d'Heritage Auctions, va parlar sobre aquesta subhasta i es va mostrar molt feliç per la repercussió que ha tingut: "L'art dels còmics és molt estimat i valuós com qualsevol altra cosa posada en una tela", va dir.