Un incendi a la catedral de Notre-Dame de Rouen, a França, ha provocat una gran commoció a França, que per moment ha recordat el greu incendi que l'abril de 2019 va cremar l'emblemàtica catedral amb el mateix nom de París. El foc s'ha originat a una de les agulles, on s'hi estan fent treballs de restauració des de l'any 2015. Els mateixos operaris han alertat els serveis d'emergències i s'han activat ràpidament 33 dotacions de bombers, amb 63 efectius, per apagar les flames abans que es propaguessin per la resta de la construcció. S'ha evacuat totes les persones que hi havia a l'interior de la catedral, al mateix temps que s'ha desallotjat la plaça on està ubicada i s'ha muntat un cordó de seguretat per garantir els treballs dels equips d'emergències.

La ràpida intervenció dels bombers ha fet que, cap a dos quarts d'una del migdia, l'espessa columna de fum hagi començat a perdre intensitat i les flames s'anessin apagant. Finalment, al voltant de les dues del migdia, els bombers han pogut donar l'incendi per controlat. Els equips d'extinció estan fent les últimes revisions i remullen els possibles punts calents per a poder-lo donat definitivament per apagat. A l'espera de fer una avaluació més precisa, les flames haurien cremat la bastida i la lona de plàstic que hi ha per les obres, sense arribar a tenir una gran afectació sobre l'agulla. S'ha obert una investigació per tal d'esclarir les causes de l'incendi, que no ha deixat cap persona ferida.

 

Una catedral amb segles d'història

La catedral de Notre-Dame de Rouen és un edifici gòtic construït al llarg de diverses fases entre els segles XIII i XV. L'agulla que s'ha incendiat aquest dijous té 151 metres d'altura i va ser reconstruïda durant el segle XIX amb ferro colat després que l'original, que era de fusta, acabés destruïda després que li caigués un raig a sobre. Es tracta d'una de les catedrals més emblemàtiques de França, sobretot arran d'una sèrie de quadres en què va ser representada pel pintor impressionista Claude Monet.

incendi agulla catedral rouen
L'agulla de la catedral de Rouen, en flames / Préfet de Normandie et de la Seine-Maritime