Almenys 60 persones han mort i més de 40 han resultat ferides en un incendi que s’ha registrat aquesta matinada en un edifici del districte financer de Johannesburg, a Sud-àfrica. Encara hi ha la recerca de persones en marxa i les autoritats d’aquesta ciutat no descarten que el nombre de persones mortes encara pugui augmentar durant les hores que venen, quan es pugui donar per extingit l’incendi i es pugui accedir a les restes de l’edifici que està en flames. 

Segons les primeres informacions, l’espectacular incendi s’ha originat de matinada, quan passaven pocs minuts de dos quarts de dues, tot i que, a hores d’ara, encara no s’ha pogut saber com s’ha iniciat. El portaveu de l'Ajuntament de Johannesburg, Robert Mulaudzi, ha assegurat que les investigacions estan en marxa i, ara per ara, no descarten una de les línies d’investigació que manté oberta la policia del país, que en aquest gran edifici en flames hi vivien ocupes; un extrem que ara s’haurà de confirmar.

Els mitjans locals, com News24, ja donen per fet que l’incendi s’ha iniciat en un bloc de pisos de cinc plantes que s’havia convertit en un “assentament il·legal”. Segons les primeres informacions, les persones que hi havia a l'interior del bloc de pisos eren immigrants il·legals arribats des d'altres països del sud del continent africà, com Zimbàbue.

S'esperen més morts

Si bé els bombers han pogut rescatar a diverses persones, l’estructura que hi havia a l’interior dels cinc pisos, amb sobreocupació i amb construccions precàries, han complicat no només l’extinció, també l’evacuació de les persones, que molts d’ells han acabat atrapats i, malauradament, han mort. No es descarta que el nombre de persones mortes pugui augmentar quan els efectius d’emergència puguin accedir a totes les plantes i puguin fer una revisió a fons dels cinc pisos calcinats. 

"Hem informat les persones que es troben al lloc buscant els seus familiars que les possibilitats de trobar-los amb vida són molt escasses”, ha assegurat Mulaudzi, segons recullen els mitjans locals de Johannesburg.