Nou incendi a Barcelona: s'incendia un hospital psiquiàtric i acaba amb 12 persones ferides. Els fets han passat al centre de salut mental Sant Joan de Déu i s'estan investigant quines han estat les causes del foc.

Els fets han passat a l'hospital psiquiàtric Sant Joan de Déu

Els fets han passat aquest dimecres de matinada: Emergències 112, cap a les 2:00, ha rebut l'alerta d'un foc a l'hospital psiquiàtric Sant Joan de Déu del carrer Numància de Barcelona. 

Immediatament, els Bombers de Barcelona i els sanitaris del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) s'han desplaçat fins al lloc dels fets desplaçant-hi 10 ambulàncies. Afortunadament, els bombers han pogut extingir el foc ràpidament i tot ha quedat en un petit ensurt sense cap persona greu.

Hi ha 12 persones ferides per inhalació de fum

No obstant això, hi ha hagut 12 persones que han resultat ferides per inhalació de fum. D'aquestes, quatre han rebut l'alta in situ i les altres vuit han estat traslladades als hospitals Clínic, Plató i Sagrat Cor amb un pronòstic lleu, segons ha pogut saber ElCaso.cat. De moment, no han transcendit quines han estat les causes de l'incendi i ho estan investigant.

SEM / Carles Palacio

S'incendia un hospital psiquiàtric a Barcelona i 12 persones acaben ferides, 8 d'elles traslladades a l'hospital amb un pronòstic lleu / Carles Palacio

S'incendia un autobús a Barcelona amb sis passatgers a dins

En les darreres setmanes, també es va produir un incendi a Barcelona. En aquest cas, per causes que encara s'estan investigant, es va calar foc al motor d'un autobús quan hi havia sis persones a dins. Afortunadament, el conductor ho va veure ràpidament i va evacuar els passatgers, que no van resultar ferits, i tot va quedar en un petit ensurt.

Una dona de 87 anys mor en un incendi a casa seva a Barcelona

Recentment, una dona de 87 anys va morir en un incendi a casa seva, al districte de Sant Martí de Barcelona.  "Lamentem la mort d'una dona de 87 anys aquesta tarda, en l'incendi d'un habitatge a la Verneda, a Sant Martí. El foc ha estat extingit. Hi hem treballat 10 dotacions dels Bombers de Barcelona, en col·laboració amb la Guàrdia Urbana de Barcelona, els Mossos d'Esquadra i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM)", explicaven els Bombers de Barcelona en una piulada.

Una nena de 4 anys mor en un incendi a Terrassa

Aquest tampoc ha estat l'únic incendi mortal de Catalunya de les darreres setmanes: una nena de 4 anys va morir a causa d'un incendi a l'interior d'una casa a Terrassa (Vallès Occidental). Estava sola a casa quan van passar els fets i, igual que en els casos anteriors, els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esbrinar més detalls i esclarir els fets.