L'incendi forestal que ha començat aquest migdia a la comarca tarragonina de la Conca de Barberà continua descontrolat i ha cremat fins al moment trenta hectàrees de tres municipis de la zona. Es tracta de l'incendi més gran dels registrats aquest any a Catalunya, segons el cos d'Agents Rurals.

Una crema agrícola que s'hauria expandit és la causa de l'incendi que afecta una zona despoblada i de difícil accés, dels municipis de Senan, Fulleda i L'Espluga de Francolí.

Els Bombers treballen en el pitjor dels escenaris

L'avís del foc s'ha rebut a les 12.19 hores a la serra de Senan, entre el Cap de la Serra (702 metres) i el Puig Coniller (611 metres).

Un total de 26 unitats terrestres dels Bombers de la Generalitat, inclosos els grups especialitzats en focs forestals, així com dos helicòpters i dos hidroavions, treballen a la zona, a la qual s'han desplaçat també efectius de Mossos d'Esquadra, Agents Rurals, Associacions de Defensa Forestal (ADF) i Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Els Bombers han informat que els seus efectius continuen treballant aquesta al flanc dret de l'incendi i que un focus secundari n'ha obert un altre a la part baixa, la qual cosa els està obligant a reordenar els equips.

Aquest era el pitjor escenari amb què treballen els Bombers, que ara donen prioritat a evitar que el flanc dret pugui obrir-se més i assolir la carretera de Senan, la T-232, el que donaria més potencial a l'incendi.

Els mitjans aeris, segons els Bombers, fan en aquests moments un últim vol a la zona i posteriorment es retiraran davant de la caiguda de l'ocàs.

Una crema agrícola ha expandit el foc

Es dona la circumstància que dilluns passat va entrar en vigor la prohibició per fer foc o cremes en terreny forestal per prevenir incendis agrícoles o forestals, d'acord amb el decret que regula aquesta activitat.

Els Agents Rurals investiguen ara si els autors de la crema que ha desencadenat el foc comptaven amb una autorització governativa especial per poder fer-la, relata Efe.

El foc continua cremant sense control en una zona on bufa fort el vent i on l'índex d'humitat ja era baix a primera hora del matí.