Preocupant incendi actiu des de dos quarts de dues del migdia d'aquest divendres entre Llançà i el Port de la Selva, a l'Alt Empordà. El foc, en carena i empès per la tramuntana, ha començat per la zona de la urbanització Cau del Llop, segons han informat el cos dels Bombers de la Generalitat de Catalunya.

El flanc dret s'ha obert a contravent i avança en direcció el coll del Perer, zona on els mitjans aeris estan fent descàrregues per evitar que el foc el sobrepassi i tingui accés a tota la serra, on hi ha molt potencial per cremar.

El flanc esquerre ha propagat cap a la vall de Santa Creu on topogràficament ho té tot a favor per avançar. En aquest flanc esquerre es troba la urbanització el Beleser que s'ha demanat, preventivament, que s'evacuï.

Diversos desallotjats per les flames

Segons informa Mossos d'Esquadra també s'han desallotjat les urbanitzacions Santa Isabel i Vall de Santa Creu. No es descarta que pugui haver-hi més desallotjaments preventius, segons informen els Bombers. L'Ajuntament de Llançà ha posat a disposició de les persones desallotjades el pavelló, a l'espera que avancin les hores i es pugui saber si podran tornar a casa seva o no.

L'incendi entre Llançà i el Port de la Selva preocupa als Bombers de la Generalitat. La tramuntana bufa fort, fa molta calor i la humitat està per terra. Aquests tres indicadors junts converteixen la zona en un polvorí. L'incendi s'ha vist empès per la tramuntana, ha saltat el fons d'un barranc i puja en plena alineació. Els Bombers creuen que hauria començat per la zona de la urbanització Cau del Llop i avançaria en direcció la Vall de Santa Creu.

Les flames ja han cremat més de 50 hectàrees

Les primeres valoracions dels Agents Rurals indiquen que el foc hauria afectat, de moment, unes 50 hectàrees de vegetació. Més de 40 hectàrees es troben dins dels límits del Parc Natural de Cap de Creus. Segons informa el Servei Català de Trànsit la carretera Gi-612 està tallada a Port de la Selva.

Incendi Llançà / ACN

Imatges de l'incendi entre Llançà i el Port de la Selva / ACN

Més de 50 dotacions terrestres conta el foc

Per a l'incendi s'han activat 57 dotacions terrestres, entre camions d'aigua, vehicles de comandament i coordinació i unitats del GRAF (Grup d'Actuacions Especials) i del GROS (Grup Operatiu de Suport) amb la unitat medicalitzada i 13 mitjans aeris (5 helicòpters bombarders, sis avions de vigilància i atac i dos helicòpters de comandament).

També s'hi han desplaçat set patrulles dels Mossos d'Esquadra que amb el suport de la Polica Local estan efectuant els desallotjaments preventius. Activats dos tècnics de Protecció Civil, efectius dels Agents Rurals, de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF), de la Policia Local i ambulàncies de SEM (Sistema d'Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu.

🔴🔥 Seguiment en directe i última hora de l'incendi de l'Empordà, entre Llançà i Port de la Selva