Nou incendi en marxa a Barcelona. Les flames tornen a cremar a Collserola, a la carretera alta de Roquetes, a Nou Barris.

 

Incendi forestal a Collserola

Després de l'avís, els Bombers de Barcelona han activat dotze dotacions i també han demanat col·laboració als Bombers de la Generalitat, que han desplegat dos helicòpters i quatre avions de Vigilància i Atac (AVA) per ajudar en les tasques d'extinció de l'incendi de Collserola. A més, també ha enviat a la zona cinc dotacions terrestres.

Incendi Collserola

Incendi en marxa a Collserola: dotze dotacions dels Bombers treballen al lloc / Twitter

A la zona de l'incendi també s'ha desplegat el GRAF, el Grup d'Actuacions Forestals, per col·laborar també amb els Bombers de Barcelona.

Sense afectats ni ferits

Tot i l'espectacularitat de les flames, que s'han pogut veure des de diversos punts de la ciutat de Barcelona, no consten ferits, afectats ni persones desallotjades.

Al lloc de l'incendi també s'hi han desplegat agents de la Guàrdia Urbana i equips del Sistema Emergències Mèdiques (SEM). És el quart cop en aquesta inicial temporada forestal que les flames afecten el Parc Natural de Collserola, entre Sant Cugat i la capital de Catalunya.

Cap a un quart de deu de la nit, el cap dels Bombers de Barcelona, Sebastià Massagué, ha informat que els esforços se centraven en el flanc esquerre de l'incendi, en un barranc de difícil accés, on no han pogut accedir els mitjans aeris desplegats.

Finalment, el mateix cap ha assegurat al punt de comandament avançat de l'incendi que el foc està estabilitzat i estan esperant poder controlar-lo aquesta nit, ja que les zones de barranc han dificultat una extinció ràpida de les flames.

Massagué és optimista i fa una estimació de danys de 10 hectàrees cremades.

Incendio GuardiaUrbana

Patrulles de la Guàrdia Urbana de Barcelona, a la zona de l'incendi / GUB

Tres incendis més aquest dimarts a Catalunya

Avui també s'han registrat altres tres incendis en terres catalanes. El primer ha estat declarat a les onze del matí a la zona de Palouet, Massoteres, on han cremat dues hectàrees de cereal i que s'ha pogut extingir amb quatre dotacions dels Bombers.

Incendi Collserola / Sergi Sabate

El quart incendi del dia a Catalunya crema Collserola a l'altura de la carretera de Roquetes, a Nou Barris / Sergi Sabate

Hores després, a Gerb, Ós de Balaguer, s'ha rebut un avís a les tres de la tarda per un foc. S'hi han desplaçat vuit dotacions dels Bombers, que l'han pogut extingir a les set de la tarda, després que cremés combustible fi i matollar de la Penya Espígol. El tercer ha començat cap a les quatre de la tarda, al costat de la carretera T-301 de Benifallet, al Baix Ebre, i s'ha pogut estabilitzar cap a les sis de la tarda, després de la intervenció d'altres vuit dotacions dels bombers.