Al voltant de quaranta comerços de la històrica medina de la ciutat marroquina de Fes van resultar calcinats en un incendi ocorregut ahir, que no va deixar danys personals i va tenir com a causa probable un accident elèctric.

Segons ha informat avui Efe el president de la Cambra de Comerç de fes, Badr Tahiri, tot apunta que la causa de l'incendi a la ciutat antiga va ser un cable elèctric que va colpejar, a causa del vent, amb una superfície de fusta i va provocar una espurna, després de la qual cosa el foc es va propagar ràpidament.

Els bombers van arribar al lloc en menys de mitja hora, va explicar, amb el que el foc va poder ser controlat amb rapidesa i en una hora estava extingit. Al voltant de quaranta comerços van patir danys per les flames i ja s'està treballant en la reparació dels seus establiments, que durà a terme una institució pública.

Els comerciants seran indemnitzats

Segons Tahiri, els comerciants rebran una indemnització i s'està estudiant habilitar una zona perquè venguin les seves mercaderies mentre acaben les feines a les seves botigues. La Cambra de Comerç estima que les pèrdues materials per l'incendi assoleixen els 10 milions de dírhams (al voltant d'1 milió d'euros).

La medina de Fes té 24 quilòmetres de muralles antigues i 11.000 edificis històrics repartits en 300 hectàrees intramurs, en les que viuen 93.000 persones, un terç d'elles artesans que conreen els oficis tradicionals.

fes incendi 2

Incendi a Fes / Twitter

Declarada el 1981 patrimoni de la humanitat per la UNESCO, Fes és una de les ciutats més visitades pel turisme estranger al Marroc i és considerada "capital espiritual" del país i bressol de la burgesia més puixant durant els segles passats.

Un altre incendi a l'estat de Nova York

Un camió cisterna carregat de gasolina va xocar aquest dimecres contra un edifici de la localitat novaiorquesa de Rockville Centre, provocant un gran incendi en el qual tres bombers han resultat ferits. El succés va tenir lloc al voltant de l'1 del matí, en una zona de la regió de Long Island situada a unes 30 milles (gairebé 50 quilòmetres) de la ciutat de Nova York.

Segons les autoritats, el conductor del camió (que va resultar ferit, en principi llevi) va perdre el control del vehicle, que va impactar contra un edifici comercial buit i va bolcar, vessant uns nou mil galons de combustible (més de quaranta mil litres).

El xoc va desencadenar un enorme incendi en les tasques d'extinció del qual van resultar ferits tres bombers; va mantenir una autopista i les carreteres veïnes tallades durant hores, i va deixar sense electricitat centenars de cases. En imatges difoses per mitjans locals va poder veure's com les flames incloïen tot un edifici i com una gran columna de fum negre s'alçava sobre ell mentre els bombers treballaven.