Un incendi descobreix a Vic una gran plantació de marihuana. Aquest dimecres als volts de les nou del vespre, els Bombers de la Generalitat van rebre l'avís que s'havia originat un incendi en una nau industrial del polígon Malloles de Vic. Els mateixos Bombers van informar els Mossos que a l'interior de nau hi havia una plantació de marihuana.

Un cop els Bombers van tenir el foc apagat i la zona assegurada, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Vic van accedir a l'interior de la nau on van localitzar una plantació d'interior de marihuana.

Quan ho van confirmar, els agents van detenir una persona que es trobava al lloc dels fets, per la seva presumpta relació amb un delicte contra la salut pública. També se'l va denunciar per defraudació de fluid elèctric, ja que havia manipulat el subministrament elèctric.

Un segon detingut per la plantació de marihuana

L'endemà al matí els investigadors van fer un segon detingut i van realitzar una entrada i escorcoll a la nau. Allà van trobar quatre estances amb un total de 3.613 plantes de marihuana en diversos estats de creixement. També es van localitzar contenidors amb un total de 22,85 quilos de cabdells i una complexa instal·lació amb transformadors, focus, extractors, filtres i altres objectes destinats al cultiu d'interior.

Incendi Vic / Marihuana

Imatge de l'interior de la plantació, al polígon Malloles / CME

Els detinguts són dos homes, de 38 i 40 anys, de nacionalitat espanyola i boliviana, respectivament, veïns de Vic i Barcelona. Els Mossos d'Esquadra els acusen d'un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

Els dos detinguts, en llibertat

Finalment només un dels detinguts va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Vic, que el va deixar en llibertat. L'altre, no va arribar a ser entregat al jutge. Va quedar en llibertat després de declarar a comissaria amb l'obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan el requereixi, segons han explicat els Mossos d'Esquadra.

Més plantacions de marihuana

Aquesta setmana la Policia Nacional ha desmantellat en dues operacions diferents dues plantacions de marihuana amb més de 1.000 plantes en total. Hi ha quatre detinguts. 

La primera de les plantacions es va localitzar a l'interior d'una nau industrial de Polinyà i la segona en un habitatge unifamiliar de Castellar del Vallès

En el primer cas, la nau havia estat llogada per una de les tres persones que van ser finalment detingudes com a responsables de la plantació. Aquestes tres persones, de nacionalitat ghanesa, colombiana i espanyola, eren veïns de Manresa i Ripollet. En l'interior de la nau es van localitzar 78 plantes, amb un pes aproximat de 80 quilos, així com maquinària i instal·lació de climatització necessària per al cultiu i recol·lecció.