Identifiquen el cadàver d'un home trobat mort el 2007 i que ningú no havia reclamat. Portava 13 anys en una cambra del dipòsit de cadàvers de València.

Identifiquen un cadàver 13 anys després de la mort

L'1 de novembre de 2007, uns nens jugaven a la pilota a València. Buscaven una bola perduda en un barranc de Moncada quan van trobar entre els arbustos el que semblava una cama humana. Va resultar ser un cadàver sencer que l'autòpsia va revelar ser d'un home que havia mort feia més d'un mes por causes naturals.

Metge / Pixabay

Va ser trobada mort per causes naturals en un barranc de Moncada quan uns nens jugaven en la pilota / Pixabay

Després de l'anàlisi del cadàver, el cos es va mantenir en el dipòsit de cadàvers de l'Institut de Medicina Legal de València, tal com dicta el protocol, en espera que la família el reclamés. Però ningú no ho va fer i el cos d'aquest home de 53 anys es va mantenir en una cambra de congelació fins ara.

Els intents per identificar-lo introduint el seu ADN en les bases de dades i comprovant totes les denúncies per desaparició no van tenir resultat.

Dues denúncies a Espanya i a Romania

Paral·lelament, la família de l'home havia interposat una denúncia de desaparició a finals de novembre de 2007 en una comissaria de la Policia Nacional. Però els caps no es van lligar i no es va identificar el mort amb el desaparegut.

El 7 de novembre de 2019, dos anys després de la seva desaparició, la família va denunciar de nou, aquesta vegada en el seu país d'origen, Romania. I llavors tot va encaixar: la Guàrdia Civil va poder aclarir que el cos coincidia amb la persona buscada.

Una prova de l'ADN de la filla va acabar de confirmar que es tractava de Dumitru Ionescu, un home romanès que tenia 53 anys quan va morir.

Dumitru Ionescu, mort de causes naturals

Després de la identificació i amb la filla a terra valencià, el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Moncada, va ordenar el passat 15 d'abril la inscripció en el Registre Civil de la mort de Dumitru Ionescu, més de tretze anys després que el seu cos ja esqueletitzat fos trobat. Al mateix document, el jutjat va autoritzar el lliurament dels restos mortals als familiars.

Hospital València / Google Maps

El cadàver ha estat identificat 13 anys més tard com Dumitru Ionescu, un home de 53 anys i nacionalitat romanesa/ Arxiu

Finalment, l'home va ser enterrat al cementiri municipal de València la tarda de divendres passat 23 d'abril, informa el diari Levante.