Una dona morta va aparèixer surant a la costa de Xàbia, Alacant, fa dos mesos. L'avançat estat de descomposició del cos va dificultar molt identificar-la i no ha estat fins ara que la Guàrdia Civil ha pogut saber que es tracta d'una surfista d'estel professional algeriana, Bakhta Ramdani.

Identificada després de dos mesos la dona trobada morta a Xàbia

Gràcies a les proves d'ADN, la Guàrdia Civil ha aconseguit identificar el cadàver de la dona trobada a principis del passat mes de juny a 16 milles -uns 30 quilòmetres- de la costa de Xàbia, a Alacant. Va ser un vaixell de pescadors qui va trobar un cos sense vida, enfundat en un vestit de neoprè i amb un arnès.

foto geas - guardia civil

GEAS de la Guàrdia Civil / EFE

Després de l'autòpsia, la prioritat va ser identificar a la víctima, que ara s'ha pogut saber. Es tracta d'una experimentada surfista d'estel algeriana de 68 anys, anomenada Bakhta Ramdani. La dona estava desapareguda des del passat mes de març, ha detallat el mitjà Levante.

Una surfista d'estel professional algeriana

El cadàver de Ramdani va ser trobat a més de 300 quilòmetres del lloc de la seva desaparició i el cos es trobava molt deteriorat per l'acció de la mar i la fauna marina. 

La Guàrdia Civil va comparar les dades de desapareguts durant la pràctica d'esports marítims d'aquest tipus tant a Espanya com a la zona d'Algèria i el Marroc, ja que l'estudi dels corrents marins apuntava a tota aquesta zona. Després d'acarar les mostres d'ADN, s'ha confirmat la identitat del cadàver.

Bakhta Ramdani / Redes Sociales

Bakhta Ramdani / Facebook

Ramdani, algeriana establerta a la localitat costanera de Tipaza, a uns 70 quilòmetres a l'oest d'Alger, feia més de 40 anys que practicava el surf d'estel.

De fet, en una entrevista a un mitjà algerià explicava que cada matí s'aixecava per comprovar l'estat de la mar i el vent per poder anar-hi a practicar el seu esport preferit. Només parava per dinar i tornava a l'aigua per seguir amb la seva passió.

Així era Bakhta Ramdani

De fet, va ser aquesta rutina repetida cada dia la que va fer que els seus veïns alertessin de la seva desaparició quan no va tornar després de sortir a la mar amb la seva planxa un matí de principis de març. La dona tenia tres fills i havia practicat altres esports, com el karate i la boxa.

Segons els detalls del mitjà Levante, les causes de la mort no van poder quedar esclarides atès l'estat avançat de descomposició en què va ser trobada a la costa alacantina. Això sí, es va acomiadar d'aquesta vida fent el que més l'apassionava, el surf d'estel.