Els Mossos d'Esquadra i els Agents Rurals ja tenen el nom, els cognoms i on trobar l'home que, presumptament, va iniciar el greu incendi que des d'aquest dimarts a la tarda crema entre Castellví de Rosanes i Martorell, al Baix Llobregat.

Identificat l'autor de l'incendi de Castellví i Martorell

Els Agents Rurals van iniciar ahir a les quatre de la tarda una investigació per aclarir com s'havia iniciat el foc que ja afecta més de 200 hectàrees de zona forestal a cavall d'aquests dos municipis a tocar de l'AP-7. Els investigadors d'aquest grup van concloure clarament on s'havia iniciat i que es tractava d'una negligència humana. Un home estava soldant en una tanca perimetral de la seva finca, al carrer de Tarragona. 

Incendi Forestal Martorell / Carlos Baglietto

L'incendi entre Martorell i Castellví de Rosanes segueix actiu / Carlos Baglietto

Una persona, que ja estat identificada i que els Mossos tenen l'ordre de detenir en les pròximes hores, estava fent treballs de soldadura a la seva finca i les espurnes van iniciar, segons tot sembla indicar, les flames d'aquest primer gran incendi forestal de la temporada a Catalunya. A més, tal com també queda clar a les imatges dels Agents Rurals, les tasques es van fer a menys de 500 metres d'una forestal, que és el que demana la normativa.

Indicis de tasques de soldadura que van escapar-se de les mans

Els indicis que els Agents Rurals van trobar a la zona on es va iniciar l'incendi no deixen massa marge al dubte. Després de recollir la informació la van entregar al jutjat de guàrdia de Martorell, que aquest matí, després de poder aclarir el nom i el cognom del suposat autor d'aquesta negligència, n'ha ordenat la seva detenció.

Els Mossos d'Esquadra el detindran durant les hores vinents. Serà entregat directament al jutjat acusat d'un delicte d'incendi forestal, i serà el magistrat qui decideixi la seva situació personal després d'escoltar-ne, si ho vol, la seva versió. Tenint en compte l'estat d'alerta per risc d'incendi en aquesta zona hi ha activats, com la soldadura, que estan completament prohibits.

Fer-ho no només acabar amb un incendi descontrolat, també et pot portar greus problemes amb la justícia. Les penes de presó per aquest tipus de delicte tenen una forquilla d'un a cinc anys.

ARRO Mossos d'Esquadra Incendio

Dos agents de l'ARRO dels Mossos d'Esquadra a la zona de l'incendi / GRS

L'incendi segueix fora de control

Tot i que els Bombers ja li tenen el peu al coll, l'incendi entre Castellví de Rosanes i Martorell segueix fora de control. A les 12 del migdia els efectius d'emergència havien pogut estabilitzar el 80% del perímetre, però encara hi ha tres focus actius. A les dotze del migdia ha entrat el vent de marinada i, per això, s'han proposat "aconseguir el màxim de confinament del perímetre abans del migdia", segons ha explicat Ricard Exposito, cap d'intervenció de l'incendi.

Amb tot, no preveuen donar l'incendi per estabilitzat abans de les sis de la tarda. Els vint avis d'una residència de Martorell que van ser desallotjats podran tornar avui a les instal·lacions, després de passar la nit en unes instal·lacions del municipi.   

🔴🔥 Segueix en directe l'última hora dels incendis forestals a Catalunya