Detingut l'home que va agredir un infermer al metro de Madrid, fent-li perdre la visió d'un ull. La brutal agressió va començar quan el sanitari li va demanar que es posés la mascareta.

Agressió al metro de Madrid a un infermer

Aquest cap de setmana es feia públic un vídeo a l'estació d'Alto del Arenal​ de la línia 1 del metro de Madrid. En ell es podia veure com un home n'agredia un altre, que després es va saber que era infermer.

El sanitari, segons testimonis, només li havia demanat que es posés la mascareta, ja que era l'únic que no la portava.

Davant de la petició, l'agressor, tal com es veu en el vídeo, li pega un fort cop de puny a la cara a la víctima, que queda atordida i cau de genolls, necessitant recolzar-se en els seients.

L'autor, després, surt del vagó amenaçant la resta de passatgers i dedicant les seves últimes paraules a l'infermer: "Gilipollas, que te quede claro; ojalá te mueras".

Cop de puny amb un puny americà: vídeo

Segons va avançar La Sexta i van poder confirmar fonts policials, l'agressor portava un puny americà, que al principi es va pensar que era un punxó. La violència del cop, que va fer saltar les ulleres del sanitari, va provocar una greu lesió a l'ull a la víctima.

Després del succés, Metro va avisar a la Policia Nacional i al servei d'Assistència Municipal d'Urgències-Protecció Civil (SAMUR-PC), que va atendre a la víctima de l'agressió i el va traslladar a l'Hospital 12 d'octubre, on treballa.

La víctima perd la visió pel cop

Aquest dilluns ha estat operat i ara s'espera la seva evolució per saber si ha perdut la visió de forma parcial o total a l'ull afectat.

Estació d'Alt del Sorral / Wikimedia Commons

Estació Alto del Arenal / Wikimedia Commons

El vídeo, que es va fer viral i ha incendiat les xarxes davant d'aquesta violència per temes com la mascareta, ha permès també identificar l'agressor.

Ha estat un ciutadà que s'ha presentat avui en els jutjats per declarar que coneixia el presumpte agressor i aportar les seves dades personals.

Detingut l'autor dels fets

De forma paral·lela, els investigadors han pres declaració als dos acompanyants d'aquest individu en el moment de l'atac.

Tot això ha permès detenir al barri madrileny de Villaverde quan anava a casa a agafar coses per amagar-se en un altre lloc, explica la Policia Nacional en un comunicat.

El detingut s'havia fins i tot canviat el color de pèl per amagar-se dels agents.

 

Segons les mesures vigents, continua sent obligatori l'ús de la mascareta en els mitjans de transport públic, incloses andanes i estacions, igual com en els vehicles de fins a nou places, inclòs el conductor, si els ocupants dels turismes no conviuen al mateix domicili.