Els estudiants universitaris acostumen a viure malament però, sobretot, menjar pitjor. Ja sigui per l'encariment dels aliments frescos i de qualitat (i fins i tot dels processats), per l'elevat cost de viure fora de casa, les despeses i imprevistos a què has de fer front... tot suma en el compte bancari, que, contràriament, no deixa de baixar. Molts d'aquests estudiants adopten mesures dràstiques per combatre la pobresa econòmica i tenir una qualitat de vida decent i conforme a la seva situació. Alguns deixen de comprar-se capricis, d'altres no viatgen, mengen a casa... però aquest estudiant ha deixat la comunitat de Reddit gelada amb la confessió de la seva dieta. I el pitjor: li ha acabat agradant.

Fa uns dies, un usuari de la popular plataforma Reddit, on les persones registrades obren fòrums i debaten entre elles, explicava la seva situació com a universitari i en què consistia la seva dieta. El noi va desencadenar un debat que anava molt més enllà de la qualitat de la seva alimentació, i que va fer que molts es plantegessin els límits als quals estem disposats a arribar sense pensar en la nostra salut.

L'estudiant va confessar menjar-lo a tots els àpats

El jove va començar a relatar la seva experiència a Reddit, des dels seus inicis al punt en el qual està ara, en el qual assegura que consumeix aquest aliment "a tots els àpats: per esmorzar, menjar i sopar". Segons el seu relat, va començar a tenir cada vegada menys diners, i no podia fer front a les despeses que suposava el pis, la universitat i l'alimentació, per la qual cosa va decidir substituir aquesta última. I, si bé són moltes les persones que canvien els menjars per substitutius, com batuts o barretes, no és aquest el seu cas. El jove va deixar de comprar menjar per a humans i es va passar al pinso de gos.

dried dog food background
L'estudiant va confessar al seu company de pis que les desenes de bosses de pinso per a gos eren, en realitat, la seva dieta, i que menjava penso a tots els àpats. / FabrikaSimf / Freepik

Un amic seu va descobrir la seva dieta

El jove confessa que ha estat alimentant-se a base de croquetes canines durant molt temps, i que és el plat únic i principal dels seus menjars. "Des que estic arruïnat, he recorregut a menjar menjada per a gossos. Només consumo menjar sec per a gossos, mai no he provat les humides", recull Telecinco. No obstant això, els seus companys de pis, amb qui convivia, encara que freqüentava poc, van començar a estranyar-se i preguntar-se què menjava el seu altre company. Un dels seus companys va entrar un dia a la seva habitació, on va veure desenes de sacs de pinso per a gossos, sabent que al pis no vivia cap gos. Més tard, va preguntar al seu amic per l'origen (i la finalitat) d'aquest menjar. El company, sincerant-se del tot, li va confessar que aquesta era la seva dieta, deixant completament consternat el seu amic, que no va poder articular cap altra cosa que no fora "Quin carall?"

No obstant això, la reacció del seu amic va deixar pensatiu al devorador de pinso de gos, i va ser llavors quan va traslladar la qüestió al fòrum de Reddit. Això va generar opinions molt contràries;, mentre alguns usuaris aplaudien la seva bona idea i consideraven que és una bona alternativa davant de l'escassetat econòmica, d'altres s'horroritzaven. Diversos usuaris van suggerir a l'estudiant visitar els bancs d'aliments de les esglésies, o menjadors socials, perquè almenys tingués una alimentació decent. Un usuari que es va identificar com a nutricionista va aprofitar per resoldre els dubtes que l'estudiant tenia sobre la qualitat de les dietes, ja que creia que si el pinso és bo per als gossos i porta els nutrients que suposadament anuncia, també és apte per a humans. La resposta del nutricionista va ser que el menjar de gossos barat "està carregat d'ingredients de farcit que són a penes digeribles. Bàsicament, defecaràs més i no obtindràs els nutrients que esperes".