Jornada tràgica a les platges catalanes. Un home de 86 anys d’edat i de nacionalitat espanyola ha mort aquest migdia ofegat mentre es banyava a la platja del Rec del Molí de l’Escala (Alt Empordà). A banda, un home de 59 anys, també de nacionalitat espanyola, ha mort ofegat a la platja de Creixell (Tarragonès), prop del Club Nàutic.

Ofegament a l'Escala

Es tracta de les dues primeres víctimes mortals des que ha començat la campanya de platges 2021.

En el cas de l'ofegament a la platja del Rec del Molí de l'Escala, l’avís al telèfon d’emergències 112 s’ha rebut a les 11.58 hores informant que un home es trobava inconscient dins l’aigua. Ràpidament s’han desplaçat al lloc una unitat terrestre i un helicòpter del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) que han estat fent les maniobres de reanimació i que finalment han resultat infructuoses. 

platja del rec del moli l'escala Albert TM

 Platja del Rec del Molí / Cedida

La platja del Rec del Molí no disposa de servei de vigilància. Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, que s’encarreguen de les diligències.

Ofegament al Creixell

Per altra banda, a les 12.37h s’ha rebut un nou avís al telèfon d’emergències 112 indicant que un home tenia problemes dins l’aigua a la platja de Creixell, prop del Club Nàutic.

L'home ha estat atès per 3 unitats terrestres del SEM, que també han realitzat les maniobres de reanimació sense èxit.

En el moment de l’ofegament hi havia actiu el servei de vigilància de la platja.

Fins al lloc també s’han desplaçat efectius dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, que es fa càrrec de les diligències.

Protecció Civil de la Generalitat aprofiten per insistir en la importància d’extremar les precaucions a la platja i escollir, en la mesura del possible, aquelles que estiguin vigilades.