Un home de 43 anys de nacionalitat marroquina s'asseurà a la banqueta dels acusats dels jutjats penals de Reus per haver incomplert de forma reiterada la prohibició de mobilitat decretada el març del 2020 per l'estat d'alarma per la pandèmia de coronavirus que ha sacsejat les nostres vides.

La fiscalia li demana un any de presó per un suposat delicte de desobediència greu per saltar-se el confinament decretat pel Govern. En menys d'un mes, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana de Reus van enxampar el processat onze vegades quan transitava per la via pública sense causa justificada i sense respectar les prohibicions

Era un “ciutadà lliure”

La fiscalia subratlla que, malgrat que els agents li recordaven les mesures en cada intervenció, ell va seguir incomplint-les. El 20 de març l'home va dir a la policia que sortia "a passejar i a gaudir del dia" com a "ciutadà lliure" i que no sabia què fer a casa.

Mossos Reus / ACN

Un vehicle dels Mossos entrant als jutjats de Reus / ElCaso.cat

En altres ocasions l'home va explicar als agents que havia sortit de casa a prendre's una cervesa o un refresc, o que no podia aguantar més a casa. En una ocasió el van trobar en un banc bevent una ampolla de cervesa i un altre dia els va admetre que l'havien enxampat i que ja se n'anava.

L’home més cops enxampat a Reus saltant-se el confinament

Les onze infraccions es van produir entre el 20 de març i el 10 d'abril. Les dues primeres van ser el dia 20, amb menys de quatre hores de diferència. L'endemà també el van denunciar dues vegades. L'individu, en situació irregular, afronta una petició d'un any de presó i el pagament de les costes processals.